Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Obligatoriska kurser

Fakultetsstyrelsen ansvarar för att doktoranderna ges en god introduktion och får tillgång till relevant information angående regler och rutiner.

Kurserna Introduktionskurs för doktorander och Högskolepedagogisk utbildning är obligatoriska för alla doktorander vid Naturvetenskapliga fakulteten.

Introduktionskurs för doktorander

Denna obligatoriska introduktionskurs omfattar 1,5 hp och ges på engelska två gånger om året, vanligtvis i mars/april och i oktober.

Kursen ska ge värdefulla insikter i forskarutbildningens regelsystem, rättigheter och skyldigheter vid Göteborgs universitet och Naturvetenskapliga fakulteten. Kursen ger även utbildning i etik och i form av en workshop arbetar vi med förståelse för dem indiviuella studieplanen och dess lärandemål.  Kursen ska tas så tidigt som möjligt i forskarutbildningen.

OBS: I kursen ingår en övernattning torsdag till fredag på en ort utanför Göteborg.

Nästa kurstillfälle är 30 september-2 oktober  samt 17-18 oktober (fem dagar). Sista dag för anmälan är 18 september.

Till anmälan

För mer information eller frågor om introduktionskursen, kontakta Gabriella Olshammar

Universitetsgemensam introduktionsdag

En universitetsgemensam introduktionsdag för alla doktorander anordnas varje termin. Introduktionsdagen är obligatorisk för alla nya doktorander vid Göteborgs universitet.

Nästa tillfälle är 13 september, kl 9-15:30.

Använd den här länken för att anmäla dig

Högskolepedagogisk utbildning (HPE101)

Enligt rektorsbeslut ska doktorander vid Göteborgs universitet som ska undervisa ha genomgått kursen Högskolepedagogik 1, baskurs, 5 hp (HPE101) på grund- eller avancerad nivå senast ett år efter antagningsdatum.

Kursen är obligatorisk inom forskarutbildningen vid Naturvetenskapliga fakulteten.

(Doktorand som inte med säkerhet kommer att undervisa under sin utbildningstid kan efter ansökan beviljas dispens av dekan.)

Doktoranderna ska få möjlighet att genomgå kursen under det första forskarutbildningsåret. Även doktorander som inte med säkerhet kommer att undervisa under sin utbildningstid, ska erbjudas den högskolepedagogiska utbildningen.

I samverkan med enheten Enheten för pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL) arrangerar Naturvetenskapliga fakulteten denna kurs för sina doktorander. Kursstarter utannonseras vanligen i april och i oktober.

(Notera att du behöver ange institutionens kostnadsställe när du anmäler dig - kursen är dock kostnadsfri, förutsatt att du utnyttjar din plats.)

Högskolepedagogik 1, baskurs 5 hp - kursplan

 

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2019-06-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?