Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Institutionstjänstgöring & förtroendeuppdrag

Institutionstjänstgöringen kan omfatta undervisning, forskning, konstnärligt utvecklingsarbete, administration och förtroendeuppdrag. Institutionstjänstgöringen inklusive förtroendeuppdrag får maximalt uppgå till 20 procent av heltid och ska ge motsvarande förlängning av utbildningstiden. Det är viktigt att komma ihåg att institutionstjänstgöring en möjlighet men inte en rättighet som beslutas i varje enskilt fall av prefekt.

Enligt Göteborgs Universitets regler ska eventuell institutionstjänstgöring utformas med tanke på att den ska ha relevans för doktorandens utbildning. Institutionstjänstgöringen får inte ha menlig inverkan på utbildningen. Institutionstjänstgöringen kan omfatta undervisning, forskning, konstnärligt utvecklingsarbete och administration. Institutionstjänstgöringens omfattning och innehåll ska anges i den individuella studieplanen.

Det är viktigt att doktorander är representerade i alla beslutande och beredande organ vid universitet som berör utbildning på forskarnivå och utbildningssituationen. Det ligger på den enskilde doktoranden att skriftligt begära att få utbildningstiden förlängd med anledning av förtroendeuppdrag. Begäran ska ställas till prefekt vid den institution där doktoranden är antagen oavsett på vilken nivå inom universitetet uppdraget utförts. Begäran ska styrkas med protokoll där innehav och genomförande av förtroendeuppdraget ska kunna verifieras. Berört organ ska utfärda intyg avseende doktoranders deltagande. Begäran ska göras i slutet av varje verksamhetsår och senast den 1 december.
För mer information hänvisas till:
Doktorandreler vid Göteborgs universitet

Doktoranders ersättning för uppdrag

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2017-06-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?