Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Examinator

En doktorandexaminator ska utses av prefekt för varje doktorand i samband med antagningen till utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet. Doktorandexaminator ska vara minst docent och anställd vid Göteborgs universitet. Varken huvudhandledare eller biträdande handledare får vara doktorandexaminator.

Doktorandexaminatorn har ett övergripande ansvar för att granska och poängsätta de kurser som ingår i utbildningen. Betyg på kurser inom utbildningen på forskarnivå för en specifik kurs kan dock bestämmas av kursexaminator. Kursexaminator utses av prefekt och ska vara minst docent. Doktorandexaminatorn ska vara delaktig vid studieuppföljningen och i samråd med huvudhandledare och doktorand upprätta och revidera den individuella studieplanen. Doktorandexaminatorn ska kontrollera och godkänna att alla krav är uppfyllda innan ISPn skickas till prefekt för slutlig godkännande och fastställande.
Tjänstgöringstiden för uppdrag som examinator bestäms av prefekt och regleras årligen genom medarbetarsamtal i respektive examinators tjänstgöringsplan.

Examinators roll och ansvar vid licentiatexamen och disputation är följande:

  • För licentiatuppsats ska doktorandexaminatorn i samråd med huvudhandledaren sända in förslag på tid, plats och granskare till prefekten.
  • För doktorsavhandling ska doktorandexaminatorn i samråd med huvudhandledaren föreslå opponent och betygsnämnd till prodekanus. Doktorandexaminatorns roll är dessutom att kontrollera att samtliga krav för licentiat- och doktorsexamen är uppfyllda och rapportera detta till Ladok.
     

Alla institutionens doktorandexaminatorer ingår i Forskarutbildningsrådet (FUR).

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2017-06-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?