Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studentförsäkring

 

Som student täcks du av Personskadeförsäkringen för studenter. Detta är en olycksfallsförsäkring och gäller under skoltid samt under resa till och från skolan.

Försäkringen gäller under all den tid du spenderar inom skolans lokaler och område. Den gäller dock inte om du deltar i aktviteter arrangerad av någon annan än universitetet. Försäkringen gäller också under eventuella praktikperioder eller om du gör ditt examensarbete på en arbetsplats. Arbetsplatsen skall vara godkänd av institutionen. Försärkingen gäller inte under din fritid. Kom ihåg att även teckna en privat olycksfallsförsäkring.

Förlägger du en del av dina studier eller praktikperioder utomlands täcks du av försäkringen Student UT. Denna försäkring innhåller både olycksfallsförsärking och reseförsäkring och gäller dygnet runt. Det skall finnas ett avtal mellan den mottagande orsanisationen och institutionen. Finns inget avtal eller mottagande organisation kan institutionen teckna en enskild försäkring för dig.

Mer information och försärkingsvillkoren hittar du på kammarkollegiets hemsida

 

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2015-06-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?