Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny student

Välkommen som ny student till oss på institutionen för Kulturvård. Välkomstbrev skickas vanligtvis ut i början av augusti. Nedan hittar du information som kan behövas inför programstart.

Studentkonto

Som ny student behöver du aktivera ditt studentkonto. Om du har svensk personnummer kan du göra detta via länken: Aktivera ditt nya konto från och med 10 augusti. Har du inget svensk personummer kontakta Servicecenter för hjälp.

Studentkontot i Studentportalen ger dig bl a tillgång till:
- Webbregistrering.
- Studentmailen.
- GUL (GU:s lärplattform) med viktig kurs- och studieinformation.
- LADOK med uppgifter om kursregisteringar, studieresultat m.m.
- Programvaror för nerladdning.
- Länkar till stipendier, information om att studera utomlands, - försäkringar m.m.

GU-kort

GU-kortet är ett mulitfunktionellt kort som innefattar bla lånekort, mecenatkort med studentrabatter, student-id, utskrifts- och kopieringskort, samt passerkort. GU-kortet beställs via studentportalen och hämtas ut på ett Servicecenter

Terminstider 2017/2018

Ht2017: 28 aug 2017 - 14 januari 2018 (30 hp) 
Vt2018: 15 januari 2018 - 3 juni 2018 (30 hp)

För programmen Bygghantverk och Trädgårdens och Landskapsvårdens hantverk är vårterminen förlängd: 

Vt2018: 15 januari 2018 - 8 juli 2018 (37.5 hp)

Läs och Skrivsvårigheter

Har du behov av stöd under din studietid. Var god kontakta våra samordnare på Sektionen för Studentstöd

GUL

GUL är Göteborgs universitets lärplattform. Det är här lärare och studenter kommunicerar. Varje kurs har en aktivitet i GUL. Du får tillgång till kursaktiviteten först när du registrerat dig på kursen. Begränsad information så som schema och kursplan hittar du på GUL: s öppna sidor: www.gul.gu.se. Där behövs ingen inloggning.

Kursregistrering

Som student erbjuds du att registrera dig själv på kurserna inom programmet. Mer information om detta skickas ut i välkomstbrevet. För instruktioner se Registrera dig själv på webben.

Ansöka om särskilt stöd

För att få tillgång till särskilt pedagogiskt stöd behöver du först göra en digital ansökan i systemet Nais. När vi har tagit emot din ansökan kommer en samordnare att kontakta dig och boka ett möte.

Ansöka om särskilt stöd

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2017-06-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?