Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studiegång

Huvudämne och inriktning

Kulturvård är programmets huvudämne. Inom detta ryms tre inriktningar: allmän kulturvård, byggd miljö och konservering.

Kurser som kan räknas in i din examen

Genom att läsa kurser som ges vid institutionen för kulturvård och kurser på andra institutioner kan du skräddarsy din masterexamen.

Masterprogrammet i kulturvård inleds med tre obligatoriska kurser som ges som en sammanhållen första termin på hösten. Institutionen för kulturvård ger även ett antal valbara kurser på avancerad nivå. För dig som vill fördjupa eller bredda dina kunskaper inom ett specifikt fält, som inte täcks av befintliga kurser, finns det möjlighet att läsa en eller flera individuella kurser.

Du kan även läsa kurser som ges vid andra lärosäten inom masterprogrammet. Vilka andra kurser du kan räkna in regleras av Utbildningsplanen.

Programmet avslutas med ett examensarbete på 30hp eller 60hp.

Information om kurserna

Mer detaljerad information om kurserna, t ex schema och litteraturlista, kommuniceras via GUL, Göteborgs universitets lärplattform.

Individuell studieplan

Varje student på masterprogrammet i kulturvård skall upprätta en individuell studieplan i samråd med masterkoordinator och inriktningsansvarig.

Den individuella studieplanen innehåller information om tidsplan, ämnesinrikting och kursval och skall utgöra ett stöd för studenten under masterstudierna.

Upprättandet av den individuella studieplanen ingår som ett examinationsmoment på introduktionskursen KUA400 Kulturvård och hållbar utveckling – Introduktion till masterprogrammet i kulturvård (7,5hp). 

Studietakt

Studierna på masterprogrammet bedrivs normalt på helfart.

Studieuppehåll

Om du behöver göra studieuppehåll kontakta studievägledaren, du måste lämna in en blankett för att ansöka om studieupphåll. Studieuppehåll kan normalt beviljas för maximalt två terminer.

Utbildningsplan

Masterprogrammets utbildningsplan (pdf)

Indviduell studieplan

Här hittar du mer information om den individuella studieplan  du upprättar i samråd med din examinator.

Individuell studieplan (pdf)

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2013-06-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?