Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studiegång

Huvudämne

Kulturvård är huvudämne och din examensbenämning kommer att vara masterexamen i kulturvård. Inom ramen för dina studier kan du specialisera dig mot byggd miljö och, om du har en kandidatexamen från konservatorsprogrammet eller motsvarande utbildning internationellt, också mot konservering. Samtidigt vill vi föra fram att vi kommer att starta ett nytt masterprogram specifikt inriktat mot fördjupande studier inom föremålskonservering.

Genom att läsa kurser som ges vid Institutionen för kulturvård och kurser på andra institutioner kan du skräddarsy din masterexamen.

Upplägg

Masterprogrammet i kulturvård inleds med tre obligatoriska kurser som ges som en sammanhållen första termin på hösten. Institutionen för kulturvård ger även ett antal valbara kurser på avancerad nivå. För dig som vill fördjupa eller bredda dina kunskaper inom ett specifikt fält, som inte täcks av befintliga kurser, finns det möjlighet att läsa en eller flera individuella kurser.

Du kan även läsa kurser som ges vid andra lärosäten inom masterprogrammet. Vilka andra kurser du kan räkna in regleras av Utbildningsplanen.

Examensarbete

Programmet avslutas med ett examensarbete på 30hp eller 60hp.

Kursinformation

Göteborgs universitets lärplattform, GUL, fungerar som en virtuell föreläsningssal där lärare och studenter arbetar och kommunicerar. På GUL hittar du bland annat kursens schema, kusplan och litteraturlista.

Logga in via:

Individuell studieplan

Varje student på masterprogrammet i kulturvård skall upprätta en individuell studieplan i samråd med masterkoordinator och inriktningsansvarig.

Den individuella studieplanen innehåller information om tidsplan, ämnesinrikting och kursval och skall utgöra ett stöd för studenten under masterstudierna.

Upprättandet av den individuella studieplanen ingår som ett examinationsmoment på introduktionskursen KUA400 Kulturvård och hållbar utveckling – Introduktion till masterprogrammet i kulturvård (7,5hp). 

Studietakt

Studierna på masterprogrammet bedrivs normalt på helfart.

Studieuppehåll

Om du behöver göra studieuppehåll kontakta studievägledaren, du måste lämna in en blankett för att ansöka om studieupphåll. Studieuppehåll kan normalt beviljas för maximalt två terminer.

Indviduell studieplan

Här hittar du mer information om den individuella studieplan  du upprättar i samråd med din examinator.

Individuell studieplan (pdf)

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2018-12-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?