Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogram i kulturvård, 120 hp

Vill du fördjupa dina kunskaper om vård, värdering och utveckling av det materiella kulturarvet? På masterprogrammet i kulturvård skärper du din förmåga att självständigt identifiera och bearbeta komplexa problemställningar inom det kulturvårdande verksamhetsfältets olika inriktningar. Utbildningen förbereder också för studier på forskarnivå i kulturvård.

Har du en utbildningsbakgrund från någon av Kulturvårds kandidatprogram ger masterprogrammet möjlighet till fördjupade studier inom områden som exempelvis bebyggelsehistoriska analyser, kulturvård och delaktighet, kulturlandskap och uthållig samhällsutveckling, kulturarv och landsbygdsutveckling, återanvändning av industrimiljöer, nedbrytningsprocesser, konservering och etik, förutsättningar för långsiktigt bevarande, naturvetenskapliga analysmetoder av material och nedbrytning, hantverkliga procesurer i byggnadsvård, park och bebyggelse, samt skötselmetoder för historiska trädgårdar. Exemplen kan göras fler - det är din bakgrund och ditt intresse för en viss fördjupning som styr dina studier. Kan vi inte genom egna kurser tillgodose dina önskemål, har vi ett brett samarbete med institutioner inom det kulturvårdande fältet i Europa vilket ger oss stora möjligheter att möta dina önskemål i individuellt formade studieplaner. För dig som har annan relevant bakgrund och ett intresse för kulturarvets materiella och immateriella aspekter, ger masterprogrammet möjligheter att fördjupa dina kunskaper i kulturvårdens teori och praktik.

Innehåll

Masterprogrammet inleds med en termin gemensamma kurser som ger en fördjupning i kulturvårdens vetenskapsteoretiska utgångspunkter, historiska förutsättningar och roll i samhället, liksom undersökningsmetoder av relevans för det kulturvårdande fältet. Därefter får du möjlighet att skräddarsy din masterexamen genom att kombinera olika individuella fördjupnings- och breddningskurser med andra kurser som ges vid Institutionen för kulturvård. Du kan också ha möjlighet att läsa kurser vid andra institutioner i Sverige eller utomlands som du sedan kan räkna in i din masterexamen. Masterprogrammet avslutas genom att du genomför ett examensarbete på antingen 30 eller 60 högskolepoäng.

Undervisningen sker på engelska.

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav:

Kandidatexamen, konstnärlig kandidatexamen, yrkesexamen om minst 180 hp, eller motsvarande utländsk examen. Inriktningen av studierna på grundläggande nivå, för den sökande, ska omfatta sådana kunskapsområden som studerar kulturarvets innehåll, organisation eller uppbyggnad, eller som studerar olika tillämpande perspektiv på kulturarvet i en samhällelig kontext, eller som studerar förutsättningarna för hur kulturarvet kan tolkas och konstrueras. Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande IELTS eller TOEFL.

Urval:

Högskolepoäng inom kulturvård.

Masterprogram i kulturvård, 120 hp
Start Studietakt Anmälan
HT20 Dag, 100 % Stängd

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-14399
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2020-04-15
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: https://www.antagning.se/
ORT: Göteborg
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Kommentar: Observera att undervisningsspråk ändrats utifrån tidigare utannonserat.


Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2019-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?