Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Masterprogram vid Institutionen för kulturvård

Masterprogrammen vid Institutionen för kulturvård ger dig en möjlighet att fördjupa dina kunskaper om vård, värdering, konservering och utveckling av det gemensamma kulturarvet.

Inför ansökningsperioden under våren och med en start vid hösten 2019, erbjuder vi det nya masterprogrammet i kulturvård med inriktning mot konservering, 120 hp. Institutionen erbjuder numera två stycken masterprogram på för dig som vill fortsätta studera på avancerad nivå. Masterprogrammet i kulturvård, 120 hp, finns sedan länge och är väletablerat för de studenter som vill läsa vidare och fördjupa sin kunskaper inom kulturvårdens olika ämnesområden.

Fortsätt att studera olika fält inom kulturvård

Är du utbildad bebyggelseantikvarie, konservator eller akademiskt utbildad hantverkare med inriktning mot ledarskap inom slöjd och kulturhantverk, byggnadsvård, trädgård eller landskapsvård?

Väljer du att läsa två år på avancerad nivå stärker du din kompetens för kvalificerade arbetsuppgifter. Samtidigt vidareutvecklar du din förmåga att göra bedömningar med hänsyn till relevanta vetenskapliga, etiska och samhälleliga aspekter.

För dig med tidigare studier inom konservering

Har du en tidigare kandidatexamen i konservering erbjuder vi nu det nya och unika masterprogrammet i kulturvård med inriktning mot konservering. Det här programmet är skräddarsytt för dig som vill fördjupa dig inom konservering och till en början med specialisering inom målerikonservering.

Tidigare studier eller en professionell bakgrund inom kulturvård

Har du en annan vetenskaplig och professionell bakgrund, med intresse för kulturarvets materiella eller immateriella frågor, ger masterprogrammet i kulturvård dig flera möjligheter. Bland mycket annat kan du fördjupa dina kunskaper mer i kulturvårdens teori och praktik.

Du kan skräddarsy din masterexamen genom att kombinera valbara kurser och individuella fördjupnings- och breddningskurser. Utbildningen avslutas med ett examensarbete på 30 eller 60 högskolepoäng.

Examen

Examen Masterprogram i kulturvård, 120 hp

Examen på masterprogrammet i kulturvård benämns Filosofie masterexamen i kulturvård.

För att kunna ansöka om examensbevis skall examensarbetet vara godkänt liksom övriga kurser. Du ansöker själv om examensbevis från Göteborgs universitet, via ditt studentkonto på Studentportalen.

Lokal examensbeskrivning för filosofie masterexamen

Examen Masterprogram med inriktning mot konservering, 120 hp

Utbildningen leder till Filosofie masterexamen med huvudområdet Kulturvård med inriktning mot konservering.

För att kunna ansöka om examensbevis skall examensarbetet vara godkänt liksom övriga kurser. Du ansöker själv om examensbevis från Göteborgs universitet, via ditt studentkonto på Studentportalen.

Antagen före 2012?

För dig som är antagen till masterprogrammet i kulturvård före 2012 regleras din utbildning av de utbildningsplaner som gällde vid Naturvetenskapliga fakulteten då du antogs.

Länkar till utbildningsplanerna som var aktuella före 2012 finns på Studentportalen. Klicka på länken till utbildningsplaner före 2012 för att komma till rätt sida.

Kontakta Institutionen för kulturvårds masterkoordinatorer eller studievägledare för mer information.
 

Kontaktinformation

Har du frågor kring utbildningen kontakta
 

Bosse Lagerqvist
Masterkoordinatorer
 

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2018-11-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?