Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fristående kurser i kulturvård

Här hittar du våra fristående kurser.

Sommarkurser

Botanisk illustration - trädgårdens perenner, 7,5

Kursen ges sommaren 2020

Kursen Botanisk illustration - trädgårdens perenner är en distanskurs med enstaka fysiska träffar där botanik och gestaltning studeras på en grundläggande nivå.

Morfologi introduceras och studier av växtkunskap kopplas till de botaniska illustrationerna som studenterna själva arbetar med. Frihandsteckning övas återkommande. Måleriövningar och litteraturstudier genomförs enskilt med utgångspunkt i valt växtmaterial.

Här hittar du kursplanen

Ansökan öppnar 20 februari

Kurser på grundnivå

Arts and Crafts i Sverige

Kursen ges för första gången hösttermin 2019.

I kursen får du kunskap om den engelska Arts and Crafts-rörelsens påverkan på svensk stadsplanering och bebyggelse, trädgårdskonst, hemslöjd och inredning från 1800-talets slut fram till vår tid.

Genom att studera stadsdelar och byggnadsverk, trädgårdar, möbler och konstverk ger kursen kunskap om Arts and Crafts-rörelsens idéer och materiella uttryck och behandlar vilken relevans och påverkan dessa i grunden samhällskritiska tankar har idag.

Kursanvarig lärare: Eva Löfgren, eva.lofgren@conservation.gu.se

Mer information om kursen och länk till anmälan

 

Göteborg – perspektiv på historia och framtid, 7.5 hp

Kursen för dig som är engagerad i Göteborgs stads historia och framtid. Vi tar utgångspunkt i Göteborgs stads utveckling och jämför den med samtida stadsbyggnadsutveckling i Sverige och liknande stadsmiljöer i och utom Europa.

Mer information om kursen och länk till anmälan

 

Form och materialitet i historiskt perspektiv, 7.5 hp

Kursen ger en historisk översikt över formidealens utveckling och materiella uttryck från antiken till 1900-talet. Varje kursvecka behandlar en tidsepok som avgränsas med utgångspunkt i idealens förändringar. Fokus ligger på den nordiska kontexten, men med internationella utblickar.

Kursen behandlar såväl dominerande formideal och konsthistoriska stilbegrepp, som utformningen och tillverkningen av de föremål och miljöer som omgav människor i deras vardag.

För mer information och anmälan

Kurser på avancerad nivå

Industrial Heritage: Use and Re-use, 7.5 hp
Integrated Conservation, 15 hp
Kulturarvsteknologier, 15 hp
Sustainable Management of Cultural Landscapes, 15 hp
The Maritime Heritage, 15 hp
Theory and History of Conservation, 7.5 hp

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2019-10-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?