Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsprov

Vid fler sökande än platser baseras urvalet till konservatorsprogrammet på en sammanvägd bedömning av olika provmoment enligt nedan. Samtliga sökande blir erbjudna att göra arbetsprovet. Information och instruktioner skickas ut via mail efter ansökningsdeadline.

Modellbygge
I detta moment ska den sökande tillverka en modell, av valfritt material, som utgör en tredimensionell karaktärisering av ett anvisat föremål.

Beskrivningsuppgift
Föremålet för ”beskrivningsuppgiften” väljs av den sökande själv och ska finnas i en offentlig miljö. Det kan t.ex. vara ett föremål i en kyrka. Beskrivningen skall enligt anvisningen omfatta vissa bestämda moment och redovisas i både text och bild.

Intervju
De sökanden som har de högsta poängen på modelbygget och beskrivningsuppgiften går vidare till intervju. Vid intervjun får den sökande möjligheten att muntligt formulera sig kring arbetsproverna och svara på frågor om sina förväntningar på utbildningen och framtida yrkesverksamhet som konservator.

Det som bedöms är:

1) Modellbygge:

- förmåga att tillägna sig och tillämpa ett teoretiskt kunskapsinnehåll i praktiska och tillämpande lösningar i professionell yrkesverksamhet,
- förmåga att uppnå hög hantverksskicklighet,
- förmåga till rumsligt tänkande, bildmässig tolkning och estetiskt och praktiskt handlag,

2) Beskrivningsuppgift:

- förmåga att observera, beskriva och analysera,
- allmän språklig, kommunikativ och analytisk förmåga

3) Intervju:

- allmän språklig, kommunikativ och analytisk förmåga,
- motivation och förståelse för utbildningens huvudsakliga innehåll
 

Mer information kring antagningsprocessen och viktiga datum hittar du här.  

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2017-03-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?