Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studera i Göteborg

Geovetarcentrum
En stor del av undervisningen bedrivs i institutionens lokaler i Geovetarcentrum, ett stenkast bort från Wavrinskys plats. Föreläsningssalar finns på flera våningar runt om i huset men institutionens verksamhet ligger främst på våning tre. Här finns kontor för institutionens personal men även föreläsningssalar, konservatorernas ateljé och laboratorium samt slöjdateljén för studenterna på kandidatprogrammet Ledarskap i slöjd och kulturhantverk. I huset finns även Institutionen för Geovetenskaper, Naturvetenskapliga fakultetskansliet och Etikprövningsnämnden.

Husets öppettider
Dörrarna är öppna mellan 07:50 och 16:30. Det är tillåtet att vistas i huset vardagar från kl. 06.00 till 22.00 och på helger och röda dagar kl 8.00 till 20.00. Inpassering sker då med GU-kort och kod. Vid kontroll av väktare efter stängning skall id handling och passerkort/GU-kort kunna uppvisas.

Området runtomkring
Runt hörnet från Geovetarcentrum finns några restauranger och butiker samt mataffär. Ett flertal bussar och spårvagnar stannar vid Wavrinskys plats och tar dig ner till stans centrala delar på några minuter. Parkering finns på baksidan av byggnaden, Ängemarken 6. P-automaten tar både mynt och betalkort.

Ljusgården
Ljusgården är studenternas gemensamma sällskapsyta och binder samman Geovetarcentrums två huskroppar. Här finns gott om sittplatser både för att studera och äta medhavd lunch. Det finns två studentpentryn med kyl och mikrovågsugnar.

 

Biblioteket
Kulturvårds litteratur hittar du på Biomedicinska biblioteket några minuters promenad från Geovetarcentrum. Bibliotekspersonal finns behjälplig under bibliotekets öppettider. Bokåterlämning kan ske dygnet runt. Här finns också läsplatser, grupprum och en arbetsplats speciellt utformad och avsedd för studenter med läshinder.
Vägbeskrivning och mer information hittar du här
 

Labb och atelje
Våra lokaler för laborationer används av våra konservatorsstudenter. I labbet analyserar vi material, konserverar kulturhistoriska föremål och utför hållbarhetstester. Vi har ateljéer både för konservatorsstudenterna och studenterna på Ledarskap i slöjd och kulturhantverk. Här får ledarskapsstudenterna exempelvis prova på olika textila tekniker så som vävning, spinning och stickning. Konservatorsstudenterna arbetar i sin ateljé med allt från tavlor till ljusstakar.  

 

 

 

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2017-03-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?