Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studenter berättar

Varför väljer man att läsa utbildningar inom ämnet kulturvård, vilka är framtidsplanerna och vad är det studenterna får lära sig? Vi har intervjuat studenter som läser något av våra utbildningsprogram i Göteborg eller Mariestad för att lyfta fram den bredd som våra program inom Kulturvård erbjuder.

Missa inte att söka till våra olika program nu under våren. På våra utbildningssidor hittar du information om varje program.

Mikel murares examensarbete

Mikel ThorstensonUnder vårterminen 2018 följer vi Mikel Thorstensens i hans arbete med sitt examensprojekt Bygghantverksprogrammet. Han har under sina studier på Instititutionen för kulturvård i Mariestad inriktat sig på puts- och murhantverk. I sitt examensarbete är det puts med kalk som bindemedel som Mikel fokuserar på.
 

Bygghantverksprogrammet

Isak Blomster, Bygghantverksprogrammet med inriktning trä

"Historien är som ett globalt jätteexperiment vilket vi ständigt genomför. Det vore synd att inte ta tillvara resultaten från det experimentet."

Läs hela intervjun med Isak

Bild på Jolina Ånstrand Jolina Ånstrand, Bygghantverksprogrammet med inriktning mur.

"Drömmen är att få jobba med traditionellt bygghantverk inom nyproduktion. Jag vill jobba mycket praktiskt men gärna med teoretiska inslag". 

Läs hela intervjun med Jolina

 

Konservatorsprogrammet

Emma Imnell, Konservatorsprogrammet med inriktning måleri.

"Jag har målat och tecknat så länge jag kan minnas och läste naturvetenskap på gymnasiet, så sedan när jag började läsa om konservatorsyrket och utbildningen så föll alla bitar på plats; där fanns alla mina intressen samlade i ett och samma yrke!" 

Läs hela intervjun med Emma

Ledarskap i slöjd och kulturhantverk

Emma Ihl, Ledarskap i slöjd och kulturhantverk

"Den här utbildningen har verkligen förändrat mitt liv och det kan ju låta lite klyschigt. Men det var först när jag hittade den här utbildningen som jag verkligen förstod vad det var jag ville göra." 

Läs hela intervjun med Emma

Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk

Erika Apelqvist, Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk med inriktning mot trädgård

"Jag tycker att utbildningen är bra och att institutionen är liten gör att det lätt blir en familjär gemenskap. Jag har tyckt att odlingskurserna och de kurser med växtkunskap och trädvård har varit väldigt lärorika." 

Läs hela intervjun med Erika

 

Masterprogram i kulturvård

 Maja Berneman, Masterprogrammet i kulturvård

"Kurslitteraturen och föreläsningarna är oftast på engelska vilket har varit en utmaning men nu i efterhand känner jag att det har varit väldigt givande. Klassen består av studenter från de andra utbildningarna inom institutionen för kulturvård samt studenter från liknande utbildningar inom Europa. Detta bidrar till en dynamisk klass med många intressanta diskussioner."

Läs hela intervjun med Maja

 

Malin Augustsson, Masterprogrammet i kulturvård.

"I slutet av mitt kandidatprogram insåg jag hur mycket mer det fanns att lära sig på området. Grundutbildningen var även ganska bred och jag ville lära mig mer och fördjupa mig i det jag tyckte var intressant. Sedan så njuter jag på ett personligt plan av att få lära mig nya saker."

Läs hela intervjun med Malin

 

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2018-11-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?