Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bebyggelseantikvariska programmet

Det byggda kulturarvet utgör en del av vårt samhälles minne, genom att bevara och lära av det, kan vi förstå vår historia, samtid och hitta lösningar för framtiden. Tycker du att det är spännande med gamla byggnader, stadskvarter och historiska landskap? Vill du arbeta med frågor som handlar om bevarande och utveckling av tex. industrimiljöer, funkiskvarter, historisk arkitektur och byggnadsvård. Då är detta programmet för dig.

Som bebyggelseantikvarie jobbar man med ett kulturvårdande perspektiv tillsammans med olika professioner och mellan humanistiska och samhällsvetenskapliga discipliner. Om du går den här utbildningen kommer du att få möjlighet att bidra till samhällsplaneringen genom att stärka det befintliga, kulturhistoriska bebyggelsemiljöers betydelse för en långsiktigt, hållbar utveckling.


Till öppna sidor i GUL

Kräver inget inlogg

Är du nyfiken och vill veta mer om våra utbildningar?

Tveka i såfall inte att kontakta vår studievägledare

Hållbarhetsmärkt program

Det här programmet är märkt som hållbarhetsrelaterad vilket betyder att minst ett av programmets lärandemål tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning.

Läs mer om hållbarhetsmärkningen här

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2018-08-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?