Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningar i kulturvård

Vi erbjuder unika och internationellt gångbara utbildningar inom området kulturvård.

Hos oss får du en gedigen utbildning som ger dig stora möjligheter till en spännande karriär. Eller vad sägs om att arbeta som bebyggelseantikvarie, landskapsvårdare eller bygghantverkare? Eller varför inte kakelugnsmurare, slottsträdgårdsmästare, konservator, eller kulturmarksvårdare?

Institutionen för kulturvård har fem kandidatprogram på grundnivå och ett masterprogram på avancerad nivå. Utbildningsprogrammen är förlagda till två olika studieorter, Göteborg och Mariestad.

Göteborg

  • Konservatorsprogrammet
  • Ledarskap i slöjd och hantverk
  • Bebyggelseantikvariska programmet
  • Masterprogrammet i Kulturvård

Mariestad

  • Bygghantverksprogrammet
  • Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk

 

 

 

Information till våra studenter!

Du som är student vid Institutionen för kulturvård hittar numera all studentrelaterad information på Studentportalen under Mina Studier.

Klicka på länkarna intill för att komma till Kulturvårds sidor på Studentportalen eller för att logga in på Studentportalen.

Studera hantverk i Mariestad

Institutionen för kultuvård erbjuder flera intressanta utbildningar. Videoklippet här intill ger dig exemplivis en fin inblick i studenternas vardag i Mariestad.

Ovanför på sidan sidan finns länkar till vardera program. Men skulle du ha några frågor kring de olika utbildningarna tveka inte att kontakta vår Studievägledare.

Institutionen för Kulturvård på sociala medier

På våra sociala medier, Facebook och Instagram, ger vi dig en unik inblick i aktuella händelser, evenemang och nyheter på institutionen. Vi delar aktivt med oss om information som rör både institutionen och vad som sker inom området kulturvård.

Här intill kan du se det aktuella flödet på vår Facebooksida. Vill du följa vår Facebooksida eller vårat Instagramkonto så kan klicka på Facebookikonen och Instagramikonen nedanför.

På Instagram använder vi oss regelbundet av följande hashtaggar i samband med att vi publicerar nya inlägg: #kulturvårdgu #kulturvård #conservation #naturvetenskapgu och #thisisgu

Institutionen för Kulturvårds Facebookflöde

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2018-02-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?