Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Alumner från Bebyggelseantikvariska programmet

Sara Roland - Bebyggelseantikvarie

Arbetsregion: Skaraborg
Bostadsort: Kållandsö utanför Lidköping
Utbildningsinriktning: Bebyggelseantikvarie
Avgångsår: 2006

Nuvarande sysselsättning: Jag arbetar på Västarvet (Västra Götalandsregionens förvaltning för natur- och kulturmiljö) som handläggande antikvarie. Mycket av uppdragen är antikvarisk medverkan i kyrkorenoveringar men vi är också remissinstans till kommuner och länsstyrelse samt arbetar i olika projekt.

Viktig lärdom: Jag har tidigare arbetat inom privat sektor som konsult och som projektledare. Där lärde jag mig vikten av att skapa och vårda relationer i arbetslivet, både att få goda kontakter med kollegor och kunder men också med konkurrenter som kan vara framtida samarbetspartners. Vår bransch är liten och man ska inte underskatta betydelsen av att komma bra överens.

Karriärvisioner: Att lära mig mer och utvecklas i det arbete jag gör. Antikvarieyrket är brett och det finns ständigt luckor att fylla med kunskap och erfarenheter.

Erfarenheter att sända vidare till nya studenter: Våga satsa på det spår du är intresserad av. Jag styrde in min utbildning på landsbygdsutveckling och arbetade nästan tio år i en organisation som aldrig haft antikvarier tidigare. Det var roligt och nyttigt att jobba med nya målgrupper och se antikvarierollen på ett annorlunda sätt. Som ny har man dessutom möjlighet att själv definiera och forma sin roll.
 

Sara Roland - Bebyggelseantikvarie
Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2016-01-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?