Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan

Universitetets roll är inte bara att utbilda studenter och satsa på forskning, utan även att samverka med det omgivande samhället.

Institutionen för kulturvård samverkar på många områden genom kunskapsutbyte i kulturarvsfrågor både med offentliga verksamheter som t ex Riksantikvarieämbetet, Statens fastighetsverk, Svenska kyrkan och Västarvet och med närings- och föreningslivet. En viktig långsiktig samarbetspart är också Mariestads kommun.

Regionalt samarbetar vi också med Länsstyrelsen och Västarvets institutioner, bland annat med Studio västsvensk konservering. Sedan flera år samarbetar vi med Chalmers arkitekturinstitution och stadsdelsnämnden i Hammarkullen i Göteborg. Internationellt finns etablerat samarbete med flera länder i Europa och andra delar av världen.          

Mariestads kommun

Mariestads kommun och Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet har ett samarbetsavtal och samverkar i en styrgrupp för att utveckla verksamheten.

Visionen för kommunens satsning på universitetsverksamheten stannar dock inte vid hantverk och kulturvård. Genom att fortsätta arbeta med utvecklingsarbetet inom plattformen Dacapo arbetar kommunen också för att attrahera ytterligare andra utbildningar, studenter och verksamheter till Mariestad.

Annonser

Examensarbeten, praktikplatser, extrajobb och kvalificerade jobb i Studentportalen.

Alumnträffar och mycket mer

Anmäl dig till Alumnportalen för att öka ditt framtida nätverkande

Marieholm

Byggnadsminnet Marieholm ligger på en liten holme mitt i Tidans utlopp. Här samverkar Institutionen för kulturvård med Statens fastighetsverk som förvaltar anläggningen, Länsstyrelsen i Västra Götaland som har Marieholm som residens och Mariestads kommun som har sitt museum på platsen

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2018-10-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://conservation.gu.se/samverkan/
Utskriftsdatum: 2020-05-26