Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Filmer

Här har vi samlat ett urval av filmer som har producerats och publicerats av institutionen och/eller Hantverkslaboratoriet.

Vill du se fler filmer kan du besöka Hantverkslaboratoriets Youtubekanal eller söka igenom deras lista över publikationer.

Handhyvlade svängda profiler - ett gästhantverkarprojekt

Finsnickare Olof Appelgren nytillverkar handhyvlade, profilerade och svängda snickerier i utvecklingsprojektet Tottieska gården, Skansen, Stockholm. Ett samarbetsprojekt mellan Stiftelsen Skansen och Hantverkslaboratoriet. En film av Tomas Wiedersheim-Paul, 2017.

Läggning av ett nävertak

Ett nytt nävertak med torvtäckning läggs på Måketorpsboden på friluftsmuseet Kulturen i Lund.Timmerman Olof Andersson berättar och visar hur arbetet går till. Medverkande: Olof Andersson, timmerman, Fredrik Gustavsson, byggnadshantverkare och Kristoffer Aamand-Frederiksen, byggnadshantverkare. Filmat på Kulturen i Lund, Skåne, oktober 2016. Ljud, kamera och redigering: Frida Sewén. En film från Hantverkslaboratoriet 2018.

Granskning av sakristiadörren i Hammarö medeltida träkyrka

En pusselbit i rekonstruktionen av Södra Råda medeltidskyrka är granskning av de liknande medeltida byggnader som ännu finns kvar. Man tittar bland annat på verktygsspår. I denna film får vi vara med när timmermännen Mattias Hallgren och Daniel Eriksson granskar dörren till sakristian i Hammarö kyrka och samtidigt filmar sin egen undersökning. En film av Mattias Hallgren, inspelad 14 december 2015, i Hammarö kyrka, Värmland. Hantverkslaboratoriet 2016.

Kalk

En film med Jonny Eriksson om kalk, att bränna, släcka och putsa. Filmad av: Håkan Carlbrand.

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2018-09-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?