Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hantverkslaboratoriet - nationellt centrum för kulturmiljöns hantverk

Hantverkslaboratoriet startade under 2009 för att vårda och utveckla hantverkskunskaper till stöd för kulturmiljövårdens praktik. Hantverkslaboratoriet är ett projekt vid Institutionen för kulturvård och är lokaliserat i Mariestad.


  
En grundläggande verksamhetsidé är att utveckla laboratoriemiljöer i samverkan mellan kulturarvssektorn och akademisk forskning.
Hantverkslaboratoriet är en nationell resurs för kulturmiljövården och den offentliga kulturarvsförvaltningen, samt för bransch- och intresseorganisationer inom hantverk, kulturmiljö och kulturarv. Verksamheten svarar också mot högskolans tredje uppgift och ger en komplett miljö kring utbildning, forskning och omvärldssamverkan inom ämnesområdet kulturvård.


I styrgruppen för Hantversklaboratoriet ingår: Riksantikvarieämbetet, Västra Götalandsregionen, Svenska Kyrkan, Statens fastighetsverk, Institutionen för Kulturvård/Göteborgs universitetet och Mariestads kommun.

Kontaktinformation

Göteborgs universitet Hantverkslaboratoriet

Box 77, 542 21 Mariestad

Besöksadress:
Magasinsgatan 4

Telefon:
46(0)31-786 93 00

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2011-03-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?