Heritage, Borders and Marginality: "Heritage, city and Identity: Gentrification and Resistance"

Seminarium, Temadag, Föreläsning, Socialt

"/>

Andra delen i föreläsningsserien "Heritage, Borders and Marginality". Temat för den 23 novemberr är 'Heritage, City and Identity: Gentrification and Resistance', med inspirerande föredrag av Agustina Martire, Queen¿s University Belfast, Sandra Annunziata Roma Tre University, Daniel Jewesbury, University of Gothenburg

Heritage, city and Identity: Gentrification and Resistance

Program:
- 13.00-13.15 Välkommen och introduktion

- 13.15-13.50 Föredrag 1
Agustina Martire, lecturer in Architecture at Queen¿s University Belfast.
"The dynamic authenticity of mixed use streets. Belfast heritage at risk."

- 13.50-14.25 Föredrag 2

"Gentrification and public heritage in Rome: potential, ambiguities and contradiction of the 'right to buy' policy as a strategy to stay put"

- 14.25-14.45 Rast

- 14.45-15.20 Föredrag 3

- 15.20-16.00 Open discussion

Abstracts och Bio:
Mer information om abstracts och bio finns i de bifogade PDF-dokumenten eller på evenmangets engelska sida.

Nästa event är 18 December 2018:
"Post-Industrial city: heritage, futures, and present conflicts."

WELCOME!
Feras, Chiara and Daniel

Föreläsare: Agustina Martire, lecturer in Architecture at Queen's University Belfast. Sandra Annunziata, adjunct Professor at Roma Tre University, Department of Architecture; visiting professor at the planning program of Cornell University in Rome. Daniel Jewesbury, artist and writer, senior lecturer in Fine Art at Valand Academy, Gothenburg University.

Datum: 2018-11-23

Tid: 13:00 - 16:00

Kategorier: Konst, Hållbar utveckling, Naturvetenskap, Konst- och bildvetenskap, Humaniora, Miljö, Kulturvård, Sustainable development, Tvärvetenskap, Samhällsvetenskap, Forskning, Etnologi, Kulturstudier, Universitetsgemensam

Arrangör: Feras Hammami, Chiara Valli and Daniel Jewesbury

Plats: Chalmersgatan 4, Göteborg Glashuset, Valand Academy.

Ytterligare information:
181105_Heritage_city_and Identity-Gentrification_and_Resistance.pdf
181105_Heritage_city_and Identity-Gentrification_and_Resistance_Bio_and_Program.pdf

Kontaktperson: Chiara Valli

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2016-09-15