Heritage, Borders and Marginality, Lecture series

Socialt, Seminarium, Föreläsning

Genom en serie av öppna föreläsnigar med framträdande föreläsare inom olika discipliner vill vi utforska och problematisera inom temat för rekonstruktion av stadsmiljöer, kulturarv, gränser och marginaliteter.

"/>

The "Heritage, borders and marginality" open lecture series

Day 1:
Shifting urban heritage-scapes: valuation and conflicts

13.30-13.45 Welcoming and introduction

13.45-14.20 Talk 1
Visnja Kisic, Associate Professor of heritage studies at the Faculty of Sport and Tourism in Novi Sad and lecturer at UNESCO Chair in Cultural Policy and Management in University of Arts Belgrade

14.20-14.55 Talk 2
Japonica Brown-Saracino, Associate Professor of Sociology, Boston University

14.55-15.15 Break

15.15-15.50 Talk 3
Don Mitchell, Professor of Cultural Geography in the Department of Social and Economic Geography at Uppsala University

15.50-16.30 Open discussion

Välkomna!

Hela programmet och abstracts, samt poster finns som bifogade dokument.

Föreläsare: Visnja Kisic is Associate Professor of heritage studies at the Faculty of Sport and Tourism in Novi Sad and lecturer at UNESCO Chair in Cultural Policy and Management in University of Arts Belgrade. Japonica Brown-Saracino is Associate Professor of Sociology at Boston University. Don Mitchell is Professor of Cultural Geography in the Department of Social and Economic Geography at Uppsala University and Distinguished Professor of Geography Emeritus at Syracuse University.

Datum: 2018-09-19

Tid: 13:30 - 16:30

Kategorier: Humaniora, Kulturstudier, Forskning, Etnologi, Naturvetenskap, Miljö, Tvärvetenskap, Kulturvård, Internationellt

Arrangör: Feras Hammami and Chiara Valli, Department of Conservation and Daniel Jewesbury, Valand Academy, at the University of Gothenburg.

Plats: Geovetarcentrum, Guldhedsgatan 5 A
Stora Hörsalen