Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Gräsbränningsdag

Workshop

Workshop i gräsbränning. En dag under perioden 9-14 april samlas nätverket Svenska kulturlandskap för att utföra gräsbränning i Ålleberg sydost om Falköping i Västergötland. Exakt datum meddelas med kort varsel. Anmäl dig senast den 23 mars.

Att bränna gräs är en traditionell skötselmetod inom landskapsvården. Nätverket Svenska kulturlandskap arbetar med att upprätthålla och utveckla kunskaper om bland annat gräsbränning genom att anordna workshops på olika platser i landet. I år genomförs en workshop i gräsbränning i Ålleberg, sydost om Falköping, Västergötland. Att bränna gräs är i högsta grad beroende av väder och vind. Även markfuktighet, mängden torrt gräs mm avgör när det är rätt tidpunkt. Gräsbränningen genomförs under en dag under perioden 9-17 april, exakt datum meddelas med kort varsel till dem som anmält sig senast den 23 mars.

Datum & tid: 2018-04-09

Kategorier: Kulturvård

Arrangör: Svenska kulturlandskap

Evenemangslänk: Läs mer om Gräsbränningsdag

Kontaktperson: Hjalmar Croneborg

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2016-09-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?