Vi söker en universitetslektor i kulturvård med inriktning mot konserveringsvetenskap

Nyhet: 2018-03-20

Arbetsuppgifterna består av planering och genomförande av forskning och metodutveckling inom konserveringsvetenskap med fokus på material- och nedbrytningsstudier med naturvetenskapliga metoder. Forskningsarbetet innebär utveckling av egen forskning av relevans för institutionens utbildnings- och forskningsverksamhet, och kommer till stora delar att baseras på förmåga att erhålla externa forskningsmedel.

Uppgifterna innebär särskilt arbete med FTIR, GC-MS, ICP-MS, XRD, Raman, XRF, μfading, multi/hyperspektraltekniker och SEM-EDX, där också samverkan nationellt och internationellt inom pågående arbete att etablera forskningsinfrastruktur för konserveringsvetenskap är betydelsefullt.

I arbetsuppgifterna ingår också undervisning och handledning inom ovanstående metoder, samt planering av kurser, kursansvar och kursutveckling på såväl grundläggande (kandidat) som på avancerad (master) nivå. Även handledning till studenter kring examensarbetet ingår. Undervisning inom forskarutbildningen och institutionens övriga program- och kursutbud, laborativ verksamhet, samt övriga uppgifter på institutionen kan förekomma.

Arbetet innebär också att utveckla konsultbaserad verksamhet inom material- och nedbrytningsstudier till stöd för praktikerfältets behov, nationellt såväl som internationellt.

Anställningen ställer, förutom gedigna kunskaper och lång erfarenhet inom konserveringsvetenskap, även stora krav på planerings- och samarbetsförmåga, social kompetens, flexibilitet och kreativitet.

Den sökande förväntas kunna undervisa på svenska inom två år. Universitetet erbjuder kurser i svenska.

Den sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom två år från anställningens tillträde.

Läs hela annonsen och hur du söker tjänsten här!