Vi söker en gästlärare i kulturvård med inriktning konservering

Nyhet: 2018-10-15

Om tjänsten

Tjänsten innebär kursansvar för, samt undervisa på kurserna Organiska material, baskurs 1 och 2 i årskurs 2. Du kommer även att bistå i laborativa moment (keramik, glas, metall och sten) på kurserna Oorganiska material, baskurs 1 och 2 i årskurs 2, bidra med viss undervisning i kursen Klimat och miljö, i årskurs 1 samt handleda kandidatstudenter i deras examensarbeten.

Kurserna Organiska material, som du har huvudansvar för, syftar till att ge studenterna kunskaper om och färdigheter i konservering av arkeologiska, etnografiska, och historiska objekt av organiska material. Kurserna behandlar materialegenskaper, tillverkningstekniker och nedbrytningsmekanismer, hur dessa hänger ihop och påverkar objektens kondition och därigenom valet av konserveringsåtgärder. Olika konserveringsmetoder diskuteras i teori och kompletteras med praktisk färdighetsträning. Det praktiska arbetet omfattar även konservering av ett mindre antal objekt.

Din bakgrund

Du som söker har minst en masterexamen i kulturvård med inriktning konservering eller vad arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Du har undervisningserfarenhet från en akademisk miljö, erfarenhet av praktiskt konservatorsarbete och erfarenhet av konservering av organiskt material. Fil.dr i konservering eller motsvarande samt erfarenhet av konservering av oorganiskt material är meriterande.

Du har goda kunskaper i svenska eller engelska, i såväl tal som skrift. Du trivs med att arbeta i grupp, lyssnar och kommunicerar på ett lyhört och flexibelt sätt. Du har även förmågan att på ett prioriterat och strukturerat sätt organisera ditt arbete och du levererar inom deadlines.

Ansök via länken nedanför

För mer information om tjänsten och hur du skickar din ansökan finner du på: https://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/Lediga_anstallningar-detaljsida/?id=3175