Traditionellt Byggnadsmåleri - ny kulturvårdsutbildning

Nyhet: 2010-09-03

Under vårterminen 2011 erbjuder vi en kurs som ger kunskaper om traditionellt byggnadsmåleri. Kursen är inriktad på de traditionella behandlingsmetoderna med kalkfärg, slamfärg, linoljefärg, tempera/emulsion och limfärg. Du lär dig om bindemedel, pigment, färgbrytning och behandlingsmetoder genom många praktiska övningar. Du får också kunskaper om materialen tjära, lera samt metoder kring papp- och vävspänning, tapeter och schabloner. Lärare är kunniga målarmästare. Kursen ger även kunskaper om måleriets historia, dokumentation och byggnadsvårdens etik och bevarandemetoder.

Kursen vänder sig till dig som vill utveckla din kompetens inom måleri. Idag behövs hantverkskunnande om traditionella material och tekniker i det omfattande arbetet med att underhålla, vårda och utveckla befintliga byggnader från olika tidsepoker.

Omfattning och kursstart
Kursen ger 30 högskolepoäng och är på 20 veckor med start 17 januari 2011.

Du ansöker fr o m 20 september på www.studera.nu

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet för högskolestudier eller motsvarande kunskaper. Vid många sökande kommer urvalet att baseras på tidigare yrkeserfarenheter inom måleri eller annat hantverk, utbildningar inom dessa områden eller erfarenhet/utbildning inom kulturvårdens verksamhetsområde. Till ansökan ska därför bifogas handlingar som kan styrka relevant erfarenhet/utbildning.

Frågor om kursen ställer du till Göran Andersson
goran.andersson@mariestad.se