Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Spionen upptäcker Institutionen för kulturvård i Mariestad

Nyhet: 2018-12-03

Bildreportage ur Götheborgske Spionen om Institutionen för kulturvård i MariestadInstitutionen för kulturvård bedriver de två hantverksinriktade kandidatprogrammen Bygghantverksprogrammet och Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk i Mariestad. I bildreportaget ”GU utanför Göteborg” presenteras institutionens verksamhet, dess faciliteter och några av studenterna som studerar vid något av programmen.

Götheborske Spionen lyfter  i det senaste numret fram flera platser långt utanför Göteborg, men som är en del av Göteborgs universitet. I det uppslag som visar bilderna från Mariestad porträtteras alla de faciliteter som ligger i nära anslutning till huvudbyggnaden Trädgårdens skola och den numera Universitetsparken.

En bild visar hur det ser ut inne på Murgården som stod färdig 2012. Olle Gustafsson som läser andra året på bygghantverksprogrammet är med på bilden från bygghantverksprogrammets nya lokaler inne på gamla Electroluxområdet. En fjärde bild visar trädgårdsmästeriets lokaler, där ett av landets klonarkiv finns för att bevara den genetiska mångfalden bland de odlade västerna. Sista bilden på uppslaget om Göteborgs universitets verksamhet i Mariestad visar försatårsstudenterna Anton Österholm, Daniel Wiklund och Katinka Romauns inne i Murgården.

Läs mer om:

 

AV:

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2019-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?