Odla med P1 sänder live från Mariestad 10 september

Nyhet: 2018-09-06

Lyssna på Odla med P1 på måndag den 10 september. Tina Westerlund som är universitetslektor och forskare vid Institutionen för kulturvård på Göteborgs universitet och Gustaf Klarin sänder direkt från trädgårdsmästeriet i Mariestad, läroplatsen för studenter som går utbildningen Trädgårdens hantverk, 180 hp. Programmet påannonseras ett par minuter efter kl 10, sedan kör de igång 10.35.

Detta är det sista programmet i Odla för säsongen. Tina har medverkat i sju program tidigare under säsongen. Alla sändningar är direktsändning, förutom ett som spelades in. De har besökt platser i Stockholmsområdet, bland annat koloniträdgårdar, Skansen, Drottningholm och Nyckelvikens herrgård i Nacka. Syftet med Tinas medverkan i programmet är att lyfta fram odling och förökning av perenner. Teman för de olika programmen har valts med tanke på att väcka intresset för växter med en längre odlingshistoria.

Det går att lyssna på alla program via https://sverigesradio.se/odlamedp1