Kristina Linscott är institutionens nya doktor

Nyhet: 2018-01-22

Efter att Kristina Linscott under fredagen den 15:e december 2017 skickligt försvarade sin avhandling "Interpretations of old wood - Figuring mid-twelfth century church architecture" kan hon nu titulera sig som doktor inom kulturvård. Opponent vid disputationen var Associate Professor Alessandro Camiz, Department of Architecture, Girne American University, Karaoglanoglu, Kyrenia, Turkey.

Det var en stor uppslutning i den Stora hörsalen inne på Geovetarcentrum vid Göteborgs universitet när Kristina Linscott försvarade sin avhandling. Under två timmar pågick disputationen som inledningsvis öppnade för opponenten professor Alessandro Camiz att presentera en kortare sammanfattning av avhandlingen. Med utdrag från avhandlingen visade han de olika i takkonstruktionerna i de fyra kyrkor som Kristina Linscott haft som studieobjekt.

Engagerad opponent besvarades skickligt och detaljerat

Därefter fortsatte professor Alessandro Camiz med att ställa sina välformulerade och avvägda frågor. Opponentens frågor gav Kristina Linscott möjligheten att ingående besvara frågorna och utveckla sina resonemang och slutsatser som hon presenterar i sin avhandling.
I slutet av disputationen gavs åhörarna och betygsnämnden tillfälle att ventilera sina frågor och kommentarer, dels på avhandlingen i sig, men även frågor som väckts under eftermiddagens opponering lyftes fram.

I väntan på det avgörande beskedet

Efteråt samlades betygsnämnden, som bestod av Docent Martin Hansson från Lunds universitet, Dr Gunhild Eriksdotter samt Professor emeritus Bertil Nilsson. I väntan på det kommande beskedet bjöds åhörarna på lättare tilltugg och mingel i ljussalen. Det hade redan mörknat ute när betygsnämnden kom med det glädjande beskedet till Kristina Linscott med en välförtjänt doktorstitel. Med uppfriskande bubbel och stora ovationer från alla som var på plats gratulerades Doktor Kristina Linscott.

Kristina Linscott tilldelas sin doktorstitel

Kommande disputation:

Förväntningarna är lika stora inför den 26:e januari 2018. Då är det Charlotta Bylund Melins tur att försvara sin avhandling "Wooden objects in historic buildings: Effects of dynamic relative humidity and temperature". Professor Dr. Ralf Kilian, Fraunhofer-Institut für Bauphysik IBP, Valley kommer då vara opponent. Mer information om Charlotta Bylund Melins disputation finns i vår kalender.