Konservatorns arbete visas på Göteborgs konstmuseum

Nyhet: 2020-03-11

Under vecka 12 kan besökare på Göteborgs konstmuseum uppleva konservatorns arbete på nära håll när konservatorsstudenter, från institutionen för kulturvård vid Göteborgs universitet, publikt arbetar med skulpturer ur museets samlingar.

– Vi är glada att låta våra besökare komma nära det praktiska i konserveringsarbetet och få ta del av en stor men ibland gömd del av vår verksamhet. Att låta studenter vara på plats i museet som har uppdraget att bevara och visa konst ger förhoppningsvis en plattform till förståelse om konservatoryrket, säger Mariateresa Pullano som är konservator på Göteborgs konstmuseum.

Stavroula Golfomitsou är lärare på konservatorsprogrammet och initiativtagare till samarbetet mellan universitetet och museet:

– För studenterna är det ett tillfälle att på ett meningsfullt sätt träna på att prata med allmänheten om konst och konservering, dess vetenskapliga område och varför det är viktigt, säger Stavroula Golfomitsou.

Studenterna kommer att befinna sig ute i museets samlingar under museets öppettider under hela veckan. På onsdag, den 18 mars kl 16–19, är alla välkomna att diskutera konst och konservatorns arbete med studenter och lärare från konservatorsprogrammet.

– Vi ser fram emot eftermiddagen och hoppas att våra besökare ska ta tillfället i akt att möta representanter från universitetet och museet som arbetar med konserveringsfrågor, säger Mariateresa Pullano.

Evenmanget på Facebook

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2019-01-30