Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Henrik Ranby vinnare av Pedagogiska priset 2017

Nyhet: 2017-12-14

Varje år på Nobeldagen delar Göta Studentkårs Naturvetarsektion det Pedagogiska priset till en lärare vid varje institution inom Naturvetenskapliga fakulteten. Priset i år vanns av Henrik Ranby på Institutionen för kulturvård med motiveringen:

"Med ett brinnande intresse för sitt ämne och tydliga upplägg på sin undervisning gör han föreläsningar och examinationsuppgifter lättbegripliga. Han lyckas även inspirera och väcka intresse hos sina studenter. Med sitt vattenfyllda vinglas och sin härliga dialekt är Henrik Ranby en glädjespridande föreläsare."Henrik RanbyHur känns det att tilldelas ett pris som detta?
– Väldigt roligt, säger Henrik Ranby.
Som lärare är det ibland svårt att veta om ens undervisning går hem eller inte. Man måste balansera självförtroende med självkritik. Delvis är jag en traditionalist som håller konventionella föreläsningar och har salstentor, och då är det extra roligt att studenterna faktisk uppskattar detta. Samtidigt tror jag att min styrka ligger i min entusiasm inför kulturvårdsämnet och det jag föreläser om, att jag ”går igång” på arkitektur- ol av min kulturpedagogiska bakgrund ligger också utanför akademien. När jag var stadsantikvarie var det en ständig uppgift att hävda, förklara och lyfta fram kulturmiljöer för vitt skilda mottagargrupper och denna praktikens skola har säkert bidragit till hur jag fungerar som universitetslärare.

Priset är avsett för att uppmärksamma de lärare som studenterna anser är särskilt pedagogiska och hängivna i att lära ut sina kunskaper. Alla som är studenter inom Naturvetenskapliga fakulteten kan, ensam eller i grupp, nominera en lärare till det Pedagogiska priset. Nomineringen skickas in tillsammans med en kort motivering. Vem som sedan tilldelas priset bestämmer en panel vid Göta Studentkårs Naturvetarsektion.

Grattis Henrik Ranby till det Pedagogiska priset 2017!

Läs mer om det Pedagogiska priset och de övriga vinnarna på Göta Studentkårs hemsida.
 

AV:

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2015-11-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?