Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskare i podcast om fjällens betydelse för människan

Nyhet: 2016-11-01

Forskningssatsningen Storslagen fjällmiljö har som slutprodukt gjort en podcastserie om de tio ingående projekt som ingår i satsningen. Idag publiceras podcastavsnittet om ”Kulturella ekosystemtjänster i fjällen", med bland andra professor Ingegärd Eliasson från Göteborgs universitet.

För att vårt storslagna fjällandskap ska kunna vårdas varsamt och hållbart, krävs att politiker och beslutsfattare skaffar sig större kunskap om vad fjällen verkligen betyder för de som bor och verkar där. För att bidra till just det – det vill säga en tydligare helhetsbild och ett bra planeringsunderlag för de som bestämmer – uppstod forskningsprojektet ”Fjällandskap – betydelsen av kulturella ekosystemtjänster”.

I detta avsnitt pratar Ingegärd Eliasson, som är professor vid Göteborgs universitet, Eva Karlsson som är antikvarie på Länsstyrelsen och Sandra Landén som är företagare inom naturturism, bland annat om fjällen som ett kulturlandskap och platsens betydelse för människors identitetsskapande och välbefinnande.

Lyssna på podcastavsnittet här>>
 

 

AV:

Artikeln publicerades först på: science.gu.se

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2015-11-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?