Feras Hammami om stadsförvandlingen av Gamlestaden i senaste Science Faculty Magazine

Nyhet: 2017-12-15

I det nya numret av Science Faculty Magazine intervjuas Feras Hammami från Institutionen för Kulturvård. I artikeln är det i första hand hans fördjupning i den pågående transformationen av Gamlestaden i Göteborg som är i fokus.

Feras Hammamis forskningsprojekt kastar ljus på hållbar stadsutveckling med utgångspunkt i kulturvård. En viktig fråga är hur inkluderande det här stadsutvecklingsprojektet är och hur arbetar de med kulturarvsfrågor. Kulturarv är inte bara sådant som är gammalt, utan det är lika mycket vad vi har för egna relationer, minnen och associationer till området idag.

Gamlestaden är för de flesta av Göteborgs invånare starkt förenat med SKFs fabriker. Det som intresserar Feras Hammami är att genom hur variationen av människor med olika anknytning till stadsdelen förstå det kulturarv som skapats inom modern tid.

Stadsförvandlingen som just nu pågår omfattar tre tusen nya lägenheter ska byggas och i SKFs fabrikslokaler ska både bostäder och ett köpcentrum byggas.

Läs hela intervjun på Science Faculty Magazines hemsida