Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Vi söker en Teknisk samordnare inom trädgårdens hantverk / trädgårdsmästare

  [2018-02-15] Vi söker en erfaren trädgårdsmästare till våra anläggningar i Mariestad som kan demonstrera och kommunicera hantverket samt trädgårdsskötselns förutsättningar och tidsschema för att kunna bidra till studenternas kunskapsinhämtning.

 • Charlotta Bylund Melin ny doktor i Kulturvård

  [2018-02-02] Charlotta Bylund Melin försvarade sin avhandling "Wooden objects in historic buildings: Effects of dynamic relative humidity and temperature" på fredagseftermiddagen den 26:e januari. Beslutet från betygsnämnden dröjde därefter inte länge med att tillkännage henne sin doktorstitel i Kulturvård.

 • Vivian Smits, tidigare student på kulturvård, ny bloggare i Curie

  [2018-01-30] Med bakgrund som som arkeologisk konservator på Studio Västsvensk Konservering i Göteborg. Nu gästbloggar Vivian Smits om sitt doktorandprojekt i Curie

 • Ny professor i kulturvård

  [2018-01-24] Fem frågor¿ ¿ till Gunnar Almevik, som utnämnts till professor i kulturvård med inriktning mot hantverksvetenskap vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Kristina Linscott är institutionens nya doktor

  [2018-01-22] Fredagen den 15:e decmeber försvarade Kristina Linscott sin avhandling "Interpretations of old wood - Figuring mid-twelfth century church architecture". Vid disputationen opponerade Associate Professor Alessandro Camiz, Department of Architecture, Girne American University, Karaoglanoglu, Kyrenia, Turkey.

 • Rektor Eva Wiberg invigde Universitetsbron i Mariestad

  [2018-01-22] Göteborgs universitets rektor Eva Wiberg invigde under fredagen den 19:e januari den nya Universitetsbron i Mariestad.

 • Reconstruction Matters: ett konvent för tyska och svenska doktorander

  [2017-12-18] I ett internationellt samarbete mellan Institutionen för kulturvård och Centrum för kritiska kulturarvsstudier, vid Göteborgs universitet, samt Technische Universität Berlin och Bauhaus-Universität Weimar i Tyskland, arrangerades den 7:e och 8:e december ett konvent för doktorander. I konventet deltog tjugo doktorander ifrån olika inriktningar och med varierande anknytning till kulturvård, varav hälften av deltagarna var hitresta från Tyskland.

 • Feras Hammami om stadsförvandlingen av Gamlestaden i senaste Science Faculty Magazine

  [2017-12-15] I det nya numret av Science Faculty Magazine intervjuas Feras Hammami från Institutionen för Kulturvård. I artikeln är det i första hand hans fördjupning i den pågående transformationen av Gamlestaden i Göteborg som är i fokus.

 • Henrik Ranby vinnare av Pedagogiska priset 2017

  [2017-12-14] Varje år på Nobeldagen delar Göta Studentkårs Naturvetarsektion det Pedagogiska priset till en lärare vid varje institution inom Naturvetenskapliga fakulteten.

 • Kristina Linscott och Charlotta Bylund Melin spikade upp sina avhandlingar

  [2017-11-24] Två av Institutionen för kulturvårds doktorander, Kristina Linscott och Charlotta Bylund Melin, spikade idag sina avhandlingar inne på Göteborgs universitets huvudbyggnad.

 • Ny bokserie sätter fokus på kulturarv

  [2017-11-22] Göteborgs universitet växlar upp sitt arbete med kritiska kulturarvsstudier. 2018 påbörjas en stor bokserie utgiven av Cambridge University Press. Serien ska innehålla cirka 50 titlar som kommer att finnas fritt tillgängliga på nätet.

 • Grattis till Katarina Östling för dina förtjänstfulla insatser i våra utbildningar

  [2017-11-16] Katarina Östling jobbar som bibliotikarie och har på eget bevåg skapat Conservation Resources Online.

 • Jacob Thomas och Gabi Dolff-Bonekämper i senaste GU-Journalen

  [2017-11-15] Jacob Thomas som är forskare på Institutionen för kulturvård, samt Gabi Dolff-Bonekämper som är gästforskare på institutionen, uppmärksammas i det senaste numret av GU-journalen.

 • Utbildningsadministratör sökes!

  [2017-10-27] Vi söker en utbildningsadministratör med sinne för studievägledning till en delad tjänst mellan Institutionen för geovetenskaper och Institutionen för geovetenskaper.

 • Studieadministratör sökes

  [2017-10-16] Nu söker vi efter en studieadministratör till en delad tjänst mellan Institutionen för kulturvård och Institutionen för geovetenskaper. Sista ansökningsdag är den 26 oktober 2017.

Fler nyheter

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://conservation.gu.se/aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2018-02-20