Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Kristina Linscott är institutionens nya doktor

  [2018-01-22] Fredagen den 15:e decmeber försvarade Kristina Linscott sin avhandling "Interpretations of old wood - Figuring mid-twelfth century church architecture". Vid disputationen opponerade Associate Professor Alessandro Camiz, Department of Architecture, Girne American University, Karaoglanoglu, Kyrenia, Turkey.

 • Rektor Eva Wiberg invigde Universitetsbron i Mariestad

  [2018-01-22] Göteborgs universitets rektor Eva Wiberg invigde under fredagen den 19:e januari den nya Universitetsbron i Mariestad.

 • Reconstruction Matters: ett konvent för tyska och svenska doktorander

  [2017-12-18] I ett internationellt samarbete mellan Institutionen för kulturvård och Centrum för kritiska kulturarvsstudier, vid Göteborgs universitet, samt Technische Universität Berlin och Bauhaus-Universität Weimar i Tyskland, arrangerades den 7:e och 8:e december ett konvent för doktorander. I konventet deltog tjugo doktorander ifrån olika inriktningar och med varierande anknytning till kulturvård, varav hälften av deltagarna var hitresta från Tyskland.

 • Feras Hammami om stadsförvandlingen av Gamlestaden i senaste Science Faculty Magazine

  [2017-12-15] I det nya numret av Science Faculty Magazine intervjuas Feras Hammami från Institutionen för Kulturvård. I artikeln är det i första hand hans fördjupning i den pågående transformationen av Gamlestaden i Göteborg som är i fokus.

 • Henrik Ranby vinnare av Pedagogiska priset 2017

  [2017-12-14] Varje år på Nobeldagen delar Göta Studentkårs Naturvetarsektion det Pedagogiska priset till en lärare vid varje institution inom Naturvetenskapliga fakulteten.

 • Kristina Linscott och Charlotta Bylund Melin spikade upp sina avhandlingar

  [2017-11-24] Två av Institutionen för kulturvårds doktorander, Kristina Linscott och Charlotta Bylund Melin, spikade idag sina avhandlingar inne på Göteborgs universitets huvudbyggnad.

 • Ny bokserie sätter fokus på kulturarv

  [2017-11-22] Göteborgs universitet växlar upp sitt arbete med kritiska kulturarvsstudier. 2018 påbörjas en stor bokserie utgiven av Cambridge University Press. Serien ska innehålla cirka 50 titlar som kommer att finnas fritt tillgängliga på nätet.

 • Grattis till Katarina Östling för dina förtjänstfulla insatser i våra utbildningar

  [2017-11-16] Katarina Östling jobbar som bibliotikarie och har på eget bevåg skapat Conservation Resources Online.

 • Jacob Thomas och Gabi Dolff-Bonekämper i senaste GU-Journalen

  [2017-11-15] Jacob Thomas som är forskare på Institutionen för kulturvård, samt Gabi Dolff-Bonekämper som är gästforskare på institutionen, uppmärksammas i det senaste numret av GU-journalen.

 • Utbildningsadministratör sökes!

  [2017-10-27] Vi söker en utbildningsadministratör med sinne för studievägledning till en delad tjänst mellan Institutionen för geovetenskaper och Institutionen för geovetenskaper.

 • Studieadministratör sökes

  [2017-10-16] Nu söker vi efter en studieadministratör till en delad tjänst mellan Institutionen för kulturvård och Institutionen för geovetenskaper. Sista ansökningsdag är den 26 oktober 2017.

 • Vi söker en ekonom

  [2017-10-16] Nu söker vi efter en ekonom till en delad tjänst mellan Institutionen för kulturvård och Institutionen för geovetenskaper. Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2017.

 • Projektsamordnare sökes!

  [2017-10-13] Nu söker Hantverkslaboratoriet en projektsamordnare. Sista ansökningsdag den 24 oktober 2017.

 • Gabi Dolff-Bonekämper ny gästforskare vid Institutionen för kulturvård / Curating the City

  [2017-10-12] Gabi Dolff-Bonekämper, professor i Denkmalpflege (ung. kulturminnesvård) på Institutionen för urban och regional planering vid Berlins Tekniska Universitet, är gästforskare vid Göteborgs universitet under hösten 2017.

 • Ny bok om livet i villaträdgården

  [2017-09-29] Många som bor i villa ägnar sig åt trädgård. I boken Ett eget utomhus, som presenteras på årets bokmässa, utforskas vardagens trädgårdsliv.

Fler nyheter

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?