• Sen anmälan öppnar 13 juli

[2018-07-06] Sen anmälan till grundutbildningsprogram i kulturvård, med öppnar den 13 juli.

• Tips på sommarlektyr från Hantverkslaboratoriet och Riksantikvarieämbetet

[2018-05-31] Inför semestertider och de varma och ljusa sommaarkvällarna vill vi dela med oss av tre härliga och aktuella lästips! Särskilt till er som intresserade av trädgårdar och vill veta mer om trädgårdsskötsel.

• Ny film från Hantverkslaboratoriet

[2018-05-31] Frida Sewén har gjort en film när ett nytt nävertak med torvtäckning läggs på Måketorpsboden på friluftsmuseet Kulturen i Lund.

• Kulturvård vid REKO på Nääs

[2018-05-30] Reko på Nääs är ett etablerat och ett uppskattat forum i västra Sverige. Här finns utrymme för människor att träffas och dela med sig av såväl flera gemensamma, som skilda, intressen och kunskaper som har någon form av anknytning till slöjdens och byggnadsvårdens hantverk.

• Ny skrift! "Skötsel av klippta lövbärande häckar"

[2018-05-25] Nu finns skriften "Skötsel av historiska trädgårdar: Klippta lövbärande häckar" att ladda hem eller beställa som "print on demand".

• Ny skrift! "Skötsel av grusgångar"

[2018-05-25] Nu finns skriften "Skötsel av historiska trädgårdar: Grusgångar" att ladda hem eller beställa som "print on demand".

• Kulturvård möter allmänheten i vår och sommar.

[2018-05-22] Nu under våren och försommaren medverkar Institutionen för kulturvård i olika evenemang i de västra delarna av Sverige. Under Kristihimmelsfärd var vi på plats under två dagar vid kronhusbodarna i Västra Nordstan. Kommande helg 26-27 maj finns vi med i programmet för Reko Festivalen vid Nääs slott. Den 9 juni är vi på plats i Äskhults by och evenemanget "Ta i Trä" utanför Falkenberg.

• Tina Westerlund, lektor vid Institutionen för kulturvård, ny expert i Odla med P1

[2018-04-18] I årets säsong av Odla med P1 kommer Tina Westerlund medverka i flera avsnitt som expert. Tina är till vardags verksam som lektor vid Institutionen för kulturvårds program Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk i Mariestad. Anledningen till att Odla med P1 valt att bjuda in Tina är framför allt hennes kunskap om växtförökning och perenner.

• Stort intresse för patientmålningar på Lillhagen

[2018-04-18] Hundratals personer stod på reservlistan och det var fullbokat långt före visningen av målningarna i Lillhagens kulvertar den 16 april. Målningarna gjordes av patienter i slutet av 1970-talet och fram till början på 1990-talet, innan den psykiatriska vården vid Lillhagen avvecklades.

• Ny bok om kyrkobyggnaders roll i ett världsligt samhälle

[2018-04-09] Vad ska hända med våra kyrkor? Svenska kyrkans församlingar äger fler kyrkor än de behöver. Varje år tas kyrkor ur bruk, en del läggs i malpåse i väntan på bättre tider, andra säljs eller byggs om. Liknande förändringar sker över hela Västeuropa. En ny bok från Göteborgs universitet belyser samtida och framtida utmaningar för Svenska kyrkans kyrkobyggnader.

• Ny professor i kulturvård

[2018-04-04] Fem frågor... ... till Ulrich Lange som utnämnts till professor i kulturvård med inriktning mot bebyggelsehistoria vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

• Grässkriften nominerad till årets trädgårdsbok vid trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar

[2018-03-28] Torsdagen den 22 mars, första dagen på trädgårdsmässan, fyllde vi programmet på ett av halvdagsseminarierna riktade till yrkesodlare. Det var andra året i rad som vi presenterade resultat och berättade om aktiviteter i KMV-projektet Utvecklande skötsel i kulturhistoriskt värdefulla parker och trädgårdar. Grässkriften nominerad till årets trädgårdsbok. Konferens på Skansen 18 oktober.

• Vi söker en universitetslektor i kulturvård med inriktning mot landskapsvårdens hantverk

[2018-03-28] Ämne: Kulturvård med inriktning mot landskapsvårdens hantverk Ämnesbeskrivning: Vi söker en erfaren landskapsvårdare till en anställning som lektor på yrkesskicklig grund.

• Lektor traditionellt bygghantverk sökes!

[2018-03-28] Universitetslektor i kulturvård med inriktning mot traditionellt bygghantverk - 1-2 anställningar

• Vi söker en universitetslektor i kulturvård med inriktning mot konserveringsvetenskap

[2018-03-20] Arbetsuppgifterna består av planering och genomförande av forskning och metodutveckling inom konserveringsvetenskap med fokus på material- och nedbrytningsstudier med naturvetenskapliga metoder.