Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt på Institutionen för kulturvård

  

Nyheter

 • Forskningsuppdrag i Otto Nordenskjölds fotspår

  [2019-11-06] I början av 1900-talet ledde forskaren Otto Nordenskjöld den första svenska expeditionen till Antarktis, för att undersöka och kartera denna okända del av världen. Kvar från resan finns bland annat en forskningsstation och flera små stenhus. I december åker Gunnar Almevik, forskare på institutionen för kulturvård, dit för att säkerställa att kulturarvet på jordens sydligaste del får finnas kvar.

 • Miljoner från VR till projekt om domstolars arkitektur

  [2019-11-05] Eva Löfgren, universitetslektor i kulturvård har fått närmare 6 miljoner kronor från Vetenskapsrådet för projektet Rättvisans rum. Om domstolens arkitektur, teknologier och rumsliga praktiker.

 • Vi välkomnar nya doktorander - Rebecca Staats och Maitri Dore

  [2019-10-16] Från oktober har vi två nya doktorander på institutionen Rebecca Staats och Maitri Dore. De är anställda inom projektet Heriland, som är en forskarskola inriktad på landskapsplanering och kulturarv

 • Staffan Lundén pratar om fallet Benin i livepodcasten Inside the Box

  [2019-10-09] Staffan Lundén, forskare på institutionen för kulturvård, kommer den 17 oktober vara med i podcasten "Inside the box ¿ prylar och personer i en globaliserad värld".

Fler nyheter

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2011-09-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?