Aktuellt på Institutionen för kulturvård

• Vi söker en Teknisk samordnare inom trädgårdens hantverk / trädgårdsmästare

[2018-02-15] Vi söker en erfaren trädgårdsmästare till våra anläggningar i Mariestad som kan demonstrera och kommunicera hantverket samt trädgårdsskötselns förutsättningar och tidsschema för att kunna bidra till studenternas kunskapsinhämtning.

• Charlotta Bylund Melin ny doktor i Kulturvård

[2018-02-02] Charlotta Bylund Melin försvarade sin avhandling "Wooden objects in historic buildings: Effects of dynamic relative humidity and temperature" på fredagseftermiddagen den 26:e januari. Beslutet från betygsnämnden dröjde därefter inte länge med att tillkännage henne sin doktorstitel i Kulturvård.

• Vivian Smits, tidigare student på kulturvård, ny bloggare i Curie

[2018-01-30] Med bakgrund som som arkeologisk konservator på Studio Västsvensk Konservering i Göteborg. Nu gästbloggar Vivian Smits om sitt doktorandprojekt i Curie

• Ny professor i kulturvård

[2018-01-24] Fem frågor¿ ¿ till Gunnar Almevik, som utnämnts till professor i kulturvård med inriktning mot hantverksvetenskap vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.