Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Trädgårdens och landskaps-vårdens hantverk, 180 hp

Programmet ges i Mariestad.

Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk är en yrkesinriktad utbildning som vänder sig till dig som vill arbeta med gröna miljöer eller på annat sätt arbeta med skötsel och utveckling av trädgård, park och landskap.

Du får möjlighet att utveckla praktiska kunskaper och färdigheter i odling och skötsel likaväl som hantverkets estetik. Alla moment i utbildningen vägleds av ett ekologiskt, hållbart och humanistiskt förhållningssätt till det gröna kulturarvet. Du lär dig också att dokumentera, analysera och tolka olika miljöer och anläggningar för att kunna upprätta planer för relevanta åtgärds- och skötselförslag.

Om utbildningen

Första terminen får du en inblick i det gröna kulturarvet samt läsa ämnen som marklära, växtkunskap och botanik. Under terminerna två och tre lär du dig grunderna i odling, förökning och skötsel av trädgårdar och landskap. Kurserna under dessa perioder är specialiserade mot trädgård eller landskapsvård. Termin fyra och fem ger dig fördjupningar i skötsel, anläggning, gestaltning och kulturhistoria. Här får du också möjligheten att genom praktik pröva och omsätta dina inhämtade kunskaper på tänkbara arbetsplatser. Under sista terminer gör du ett examensarbete som leder fram till en kandidatexamen i kulturvård.

Innehåll

Undervisningsformerna är varierade och anpassade till trädgårdshantverkarens och landskapsvårdarens olika arbetsmetoder. Praktisk färdighetsträning varvas med teoretiska moment, som litteraturstudier, föreläsningar och seminarier. Utbildningen innefattar både individuella uppgifter och grupparbeten. Kurslitteratur på engelska förekommer.

Inom programmet har du möjlighet att välja mellan två inriktningar, Trädgårdens hantverk respektive Landskapsvårdens hantverk.

Inriktningar

Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk, kandidatprogram, Landskapsvård, 180 hp
Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk, kandidatprogram, Trädgård, 180 hp

Har du frågor?

Kontakta vår studievägledare eller programansvarig för aktuell utbildning

Studievägledning

Foldrar för nedladdning

 

 

 

Sidansvarig: Frida Sjöström|Sidan uppdaterades: 2015-02-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?