Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konservatorsprogrammet, 180 hp

Är du intresserad av kulturföremål och ser en utmaning i bevarandet av dem? För att hålla kulturarvet tillgängligt för alla krävs ett omfattande och kontinuerligt konserveringsarbete. Läser du konservatorsprogrammet kan du kombinera konstnärligt intresse och handlag med naturvetenskapliga och kulturvetenskapliga kunskapsfält.

Du lär dig hur man undersöker, vårdar och bevarar kulturföremål och får både teoretiska och praktiska kunskaper och färdigheter. Utbildningen ger dig en gedigen tvärvetenskaplig kompetens och leder till kandidatexamen, genom programmets yrkesinriktning får du därmed en bred bas för att arbeta som konservator. Förnärvarande pågår en revidering av programmet som innebär att på kandidatnivå ges en bred allmän inriktning som också är behörighetsgivande för fördjupade studier inom skilda konserveringsinriktningar på masternivå vid Institutionen för kulturvård eller vid våra samarbetspartners internationellt. I samband med revideringen planeras fördjupade studier på masternivå inom måleri med start Ht-2019. Andra materialinriktningar planeras också att ges framöver.

Möjlighet finns även att studera andra materialinriktningar på masternivå vid våra samarbetspartners.

Undervisningsformen är varierad och anpassad till olika slags lärandemål. En del kurser ges i traditionell föreläsningsform och berikas med flera studiebesök, exkursioner och fältarbeten. Andra kurser är upplagda som fallstudier och hämtar sina exempel från konserveringspraxis i omvärlden.

Arbetsområden

Konservatorer arbetar med aktiv eller förebyggande konservering inom olika specialområden. Många konservatorer arbetar på museer eller andra offentliga institutioner, medan andra finns inom den privata sektorn. Arbetsmarknaden är i hög grad internationell.

Fortsatta studier

Efter avslutad utbildning kan du söka till masterprogrammet i kulturvård vid Göteborgs universitet. Du är också behörig att fortsätta dina studier utomlands. Utbildningen ges i enlighet med riktlinjer från Ecco (European Confederation of Conservators-Restorers Organisations) och Encore (European Network for Conservation/Restoration Education).

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Kemi A eller Kemi 1 (områdesbehörighet 8/A8, undantag ges för Fysik B/2, Matematik D/3c).

Urval:

Urvalet baseras på arbetsprov och intervju. För mer information se www.conservation.gu.se/utbildning.

Konservatorsprogrammet, 180 hp
Start Studietakt Anmälan
HT17 Dag, 100 % Öppnar 15 mar

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-19731
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2017-04-18
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: https://www.antagning.se/
ORT: Göteborg


Sidansvarig: Frida Sjöström|Sidan uppdaterades: 2015-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?