Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsprov / Alternativt urval

Institutionen för kulturvård tillämpar i varierande grad alternativt urval. Detta innebär att om det finns fler sökande än platser baseras urvalet på resultaten av exempelvis ett praktiskt arbetsprov och intervju. På ett av våra program, Bygghantverksprogrammet, är arbetsprov och intervju obligatoriskt. 

Att delta i det alternativa urvalet ökar dina möjligheter att bli antagen då du hamnar i ytterligare en urvalsgrupp, utöver urvalsgruppen betyg och/eller högskoleprov. Du får också möjliget att få en bra bild av vad utbildningen handlar om då du vid prov eller intervjutillfället kan ställa egna frågor till de lärare och studenter du träffar. Du får även lära känna lokalerna och möta potentiella, framtida kurskompisar.

Vill man delta i alterntivt urval anmäler man sig direkt till institutionen för Kulturvård. För två av programmen blir samtliga sökande erbjudna att göra arbetsprov genom en kallelse till arbetsprov eller att hemuppgift skickas ut via e-post.

Klicka på respektive program nedan för att ta reda på vad de olika arbetsproven innebär och hur man anmäler sig.

Bebyggelseantikvariska programmet

Bygghantverksprogrammet

Konservatorsprogrammet

Ledarskap i slöjd och kulturhantverk

Trädgårdens och Landskapsvårdens hantverk, inriktn. Landskapsvård

Trädgårdens och Landskapsvårdens hantverk, inriktn. Trädgård

OBS. I år har arbetsprov och alternativt urval ställts in på programmet Trädgårdens och Landskapsvårdens hanverk, båda inriktningarna.
Urvalet som gäller i år: 66% Betyg 34% resultat på högskoleprov. 

 

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2016-10-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?