Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk

Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk är en utbildning som vänder sig till dig som vill arbeta praktiskt med gröna miljöer genom skötsel och utveckling av trädgård, park och landskap. Alla moment i utbildningen vägleds av ett ekologiskt, hållbart och humanistiskt förhållningssätt till det gröna kulturarvet. Du lär dig också att dokumentera, analysera och tolka olika miljöer och anläggningar för att kunna upprätta planer för relevanta åtgärds- och skötselförslag. Stort fokus läggs på själva hantverket och den tysta kunskapen som förmedlats i praktiken genom generationer.

När du söker till programmet väljer du en av två inriktningar;

• Trädgård 
• Landskapsvård (Inställd 2017)

Varierat studieinnehåll med Mariestad som studieort

Undervisningen är förlagd i fina undervisningslokaler i centrala Mariestad och de praktiska momenten sker dels i den centrala Universitetsparken samt i naturmiljöer inom närliggande kommuner.
Kulturvårdsämnet och hantverksvetenskap utgör sammanlagt 67,5 hp av programmet. Dessa kurser samläses med Bygghantverksprogrammet.

Undervisningsformerna är varierade och anpassade till trädgårdshantverkarens och landskapsvårdarens olika arbetsmetoder. Praktisk färdighetsträning varvas med teoretiska moment, som litteraturstudier, föreläsningar och seminarier. Utbildningen innefattar både individuella uppgifter och grupparbeten. Kurslitteratur på engelska förekommer.

Studieperiod anpassad efter årstid

Vårterminerna är förlängda med 5 veckor vardera för att få så stor del av odlingsåret inom programmet som möjligt. Vårterminerna slutar därför drygt en vecka in i juli medan den sista terminen istället slutar 10 veckor tidigare, dvs. i slutet av april.

 

Studera hantverk i Mariestad

Filmen nedan ger dig en fin inblick i studenternas vardag i Mariestad. Har du frågor kring utbildningarna tveka inte att kontakta vår Studievägledare.
 

Sidansvarig: Linda Fröberg|Sidan uppdaterades: 2017-03-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?