Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningar i kulturvård

Vi erbjuder unika och internationellt gångbara utbildningar inom området kulturvård.

Hos oss får du en gedigen utbildning som ger dig stora möjligheter till en spännande karriär. Eller vad sägs om att arbeta som bebyggelseantikvarie, landskapsvårdare eller bygghantverkare? Eller varför inte kakelugnsmurare, slottsträdgårdsmästare, konservator, eller kulturmarksvårdare? 

Institutionen för kulturvård har fem kandidatprogram på grundnivå och ett masterprogram på avancerad nivå. Dessa program hittar du i menyn till vänster. Utbildningsprogrammen är förlagda på två olika studieorter, Göteborg och Mariestad.

Pedagogiskt pris till inspirerande lärare

Varje år delar Göta studentkårs sektioner ut pedagogiska pris till lärare som har utmärkt sig lite extra. Flera lärare på institutionen för Kulturvård har fått detta hedrande pris: Annika EkdahlOla Wetterberg, Elizabeth Peacock och Tom Granath

Hög kvalitet på våra utbildningar

2013 genomförde Universitetskanslersämbetet (UKÄ) en kvalitetsutvärdering av landets utbildningar inom ämnet kulturvård. Utvärderingen ger utbildningarna vid Göteborgs universitet mycket goda omdömen.

Kandidatexamen i kulturvård vid Göteborgs universitet får det samlade omdömet hög kvalitet och masterexamen i kulturvård vid Göteborgs universitet får omdömet mycket hög kvalitet. Det innebär att våra utbildningar i kulturvård uppfyller kvalitets-kraven för högre utbildning väl. Läs mer här om UKÄ: s utvärderingsprocess.

 


 

 

 

 

 

 

Har du frågor?

Kontakta vår studievägledare eller programansvarig för aktuell utbildning

Studievägledning

Ansökan, Arbetsprov, Urval

Information om ansökan, arbetsprov och urval till våra kandidatprogram hittar du här.

 

Följ oss via sociala medier

  

Informationsmaterial för nedladdning

Klicka här för att ta del av våra informationsfoldrar.

Sidansvarig: Frida Sjöström|Sidan uppdaterades: 2016-02-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?