CULTURAL HERITAGE IN WARTIME

Föreläsning

eter Haldén is Associate Professor of Political Science at the Swedish Defence University (SDU) in Stockholm. After completing his undergraduate education in Berlin and Stockholm he received his PhD at the European University Institute in Florence in 2006. His research interests include social theory, stateformation, Eurasian history, international politics, and the political use of armed force. At the SDU he teaches courses in military strategy and on the political use of military force. Peter Haldén's recent publications include the monograph Stability without Statehood (palgrave 2011); the articles. Reconceptualising state-formation as collective power, (Journal of Political Power, 2014), "A non-sovereign modernity. Attempts to engineer stability in the Balkans 1820-1890"(Review of International Studies, 2013); and the co-edited volumes Transforming Warriors (Routledge 2016) and New Agenda for Statebuilding (Routledge 20013).

Föreläsare: Peter Haldén

Datum: 2017-05-02