Alumnverksamhet inledd för fd hantverksstudenter

Nyhet: 2012-04-20

I mitten av mars arrangerades en alumndag för tidigare hantverksstudenter som utbildats på Kulturvård/Dacapo i Mariestad. Dagen var startskottet för en alumnverksamhet för alla studenter som gått på Hantverksskolan Dacapo (1996-2005), från 2006 införlivad i Institutionen för kulturvård vid Göteborgs universitet.

Fotograf: Hanna Sievers

Foto: Hanna Sievers

Ett 60-tal murare, trädgårdsmästare, bygghantverkare och landskapsvårdare minglade under ett fullspäckat program.

Dagen inleddes med en presentation av Hantverkslaboratoriet, nytt hantverkscentrum sedan 2011 som bl.a. arbetar med att skapa nätverk och stötta hantverkare som vill undersöka och dokumentera hantverksmetoder.

Forskningsledare Peter Sjömar berättade inspirerande universitetets satsning på  Nordens enda forskarutbildning i hantverk.

Foto: Samuel Nilsson

Efter lunch kunde alumnerna välja bland intressanta föreläsningar och mingel vid den arbetsmarknadsmässa som arrangerades av nuvarande studenter. Mötet och mixen mellan gamla och nya studenter, företag, personal, lärare och stödjande organisationer för nyföretagare, gav en skön atmosfär med många glada återseenden och nya kontakter.

Sidansvarig: Linda Fröberg|Sidan uppdaterades: 2015-11-09