Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Byggnadsvårdens konvent 2017

  [2017-08-22] I slutet av september arrangeras 3:e upplagan av Byggnadsvårdens konvent i Mariestad. Över 450 hantverkare, antikvarier, arkitekter, planerare och forskare förväntas delta på denna festivalliknande träff och ta del av en mängd workshops och föreläsningar.

 • Dokumentation ger stöd för kunskapsförmedling om växtförökning

  [2017-06-20] Kunskap i hur växter förökas bevaras genom att den praktiseras, men när praktiken minskar begränsas kunskapsförmedlingen. Dokumentation kan då fungera som ett stöd för att förmedla förökningserfarenheter, konstateras i en ny avhandling från Göteborgs universitet.

 • Pris till kulturvårdare

  [2017-06-01] Jan Rosvall och Nanne Engelbrektsson, som grundade institutionen för kulturvård år 1978 har fått Nordiska konservatorförbundets utmärkelse Bevare mig väl!

 • Annika Ekdahl och Tandong Yao utsedda till hedersdoktorer

  [2017-04-21] Textilkonstnären Annika Ekdahl och klimatforskaren Tandong Yao har utsetts till hedersdoktorer vid Naturvetenskapliga fakulteten.

 • Vi söker tekniker/vaktmästare

  [2017-04-10] En medarbetare går i pension vilket gör att vi söker efter en ny tekniker/vaktmästare på heltid.

 • Forskare undersöker kulturmiljöns betydelse för människan

  [2017-03-23] Kulturmiljöns betydelse för människor runt Kinnekulle kommer nu att undersökas av forskare från Göteborgs universitet. - Vi kommer att ta reda på vilka tankar, minnen och erfarenheter de boende knyter till olika platser i området, säger professor Ingegärd Eliasson.

 • Forskare från Göteborgs universitet designade bästa hindret

  [2017-02-07] En grupp forskare från Göteborgs universitet kammade hem segern i tävlingen Miljösmart hinder. Hindret, som fått namnet Ecoestrian, består av återvunnet tidningspapper med inblandning av ostron- och musselskal och kommer att stå inne på arenan under Gothenburg Horse Show.

 • Ska studera biologisk mångfald på Kinnekulle

  [2016-12-21] Fyra frågor till forskaren Eva Gustavsson, som har fått anslag för att utreda hur den biologiska mångfalden har förändrats på Kinnekulle från 1700-talet till idag.

 • Framstående kulturvetare blir ny hedersdoktor

  [2016-12-09] Professor Nancy Odegaard är framstående konservator och pedagog vid Drachman Institute, University of Arizona. Hon utnämns nu till ny hedersdoktor vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Lyfter konstnärers betydelse för kvinnorörelsen

  [2016-12-01] Kulturvårdaren Charlotta Hanner Nordstrand sätter strålarkastarljus på kvinnliga bildkonstnärers betydelse för kvinnorörelsen. Genom tiderna har konst och kultur spelat en viktig roll för kvinnorörelsen i Göteborg.

 • 3 lediga tjänster inom Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk

  [2016-11-22] Vi söker förstärkning inom utbildningen Trädgården och landskapsvårdens hantverk i Mariestad.

 • Forskningsmedel till Ingrid Martins Holmberg

  [2016-11-16] Ingrid Martins Holmberg, lektor vid Institutionen för Kulturvård och forskningskoordinator för Curating the City vid Centrum för kritiska kulturarvsstudier, får totalt 7,4 miljoner från Vetenskapsrådet för det fyraåriga projektet Betydande bevarande. En undersökning av kulturarvsvärdering i vardagliga kontexter. Medforskare är Dr. Elena Bogdanova, ekonomisk sociologi.

 • Miljoner i bidrag till kulturvård från Vetenskapsrådet

  [2016-11-04] Vetenskapsrådet har nu fattat beslut om bidrag inom humaniora och samhällsvetenskap. Inom Projektbidrag för forskning inom kultur- och kulturarvsområdet får Göteborgs universitet fyra bidrag, två av dem går till institutionen för kulturvård.

 • Forskare i podcast om fjällens betydelse för människan

  [2016-11-03] Forskningssatsningen Storslagen fjällmiljö har som slutprodukt gjort en podcastserie om de tio ingående projekt som ingår i satsningen. Idag publiceras podcastavsnittet om "Kulturella ekosystemtjänster i fjällen", med bland andra professor Ingegärd Eliasson från Göteborgs universitet.

 • Kulturarvet som dynamisk kraft

  [2016-10-15] Den 12 oktober gick Kulturarvsakademins dag 2016 av stapeln. Kulturarvet som dynamisk kraft, delaktighet, "heritage communities", Faro-konventionen och mycket mer diskuterades intensivt av forskare och representanter från museer, arkiv och Västra Götalandsregionen.

Fler nyheter

Sidansvarig: Linda Fröberg|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://conservation.gu.se/aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-09-25