Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Studieadministratör sökes

  [2017-10-16] Nu söker vi efter en studieadministratör till en delad tjänst mellan Institutionen för kulturvård och Institutionen för geovetenskaper. Sista ansökningsdag är den 26 oktober 2017.

 • Vi söker en ekonom

  [2017-10-16] Nu söker vi efter en ekonom till en delad tjänst mellan Institutionen för kulturvård och Institutionen för geovetenskaper. Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2017.

 • Projektsamordnare sökes!

  [2017-10-13] Nu söker Hantverkslaboratoriet en projektsamordnare. Sista ansökningsdag den 24 oktober 2017.

 • Gabi Dolff-Bonekämper ny gästforskare vid Institutionen för kulturvård / Curating the City

  [2017-10-12] Gabi Dolff-Bonekämper, professor i Denkmalpflege (ung. kulturminnesvård) på Institutionen för urban och regional planering vid Berlins Tekniska Universitet, är gästforskare vid Göteborgs universitet under hösten 2017.

 • Ny bok om livet i villaträdgården

  [2017-09-29] Många som bor i villa ägnar sig åt trädgård. I boken Ett eget utomhus, som presenteras på årets bokmässa, utforskas vardagens trädgårdsliv.

 • Etiopiskt besök på byggnadsvårdskonvent i Mariestad

  [2017-09-26] Nu besöker en etiopisk delegation Byggnadsvårdens konvent och institutionen för kulturvård i Mariestad. ¿ Syftet med samverkan är att bistå i etableringen av en etiopisk konservatorutbildning och hantverksutbildning på plats i Woldia och Lalibela i Etiopien, säger Lars Runnquist, avdelningschef vid institutionen för kulturvård.

 • Byggnadsvårdens konvent 2017

  [2017-08-22] I slutet av september arrangeras 3:e upplagan av Byggnadsvårdens konvent i Mariestad. Över 450 hantverkare, antikvarier, arkitekter, planerare och forskare förväntas delta på denna festivalliknande träff och ta del av en mängd workshops och föreläsningar.

 • Dokumentation ger stöd för kunskapsförmedling om växtförökning

  [2017-06-20] Kunskap i hur växter förökas bevaras genom att den praktiseras, men när praktiken minskar begränsas kunskapsförmedlingen. Dokumentation kan då fungera som ett stöd för att förmedla förökningserfarenheter, konstateras i en ny avhandling från Göteborgs universitet.

 • Pris till kulturvårdare

  [2017-06-01] Jan Rosvall och Nanne Engelbrektsson, som grundade institutionen för kulturvård år 1978 har fått Nordiska konservatorförbundets utmärkelse Bevare mig väl!

 • Annika Ekdahl och Tandong Yao utsedda till hedersdoktorer

  [2017-04-21] Textilkonstnären Annika Ekdahl och klimatforskaren Tandong Yao har utsetts till hedersdoktorer vid Naturvetenskapliga fakulteten.

 • Vi söker tekniker/vaktmästare

  [2017-04-10] En medarbetare går i pension vilket gör att vi söker efter en ny tekniker/vaktmästare på heltid.

 • Forskare undersöker kulturmiljöns betydelse för människan

  [2017-03-23] Kulturmiljöns betydelse för människor runt Kinnekulle kommer nu att undersökas av forskare från Göteborgs universitet. - Vi kommer att ta reda på vilka tankar, minnen och erfarenheter de boende knyter till olika platser i området, säger professor Ingegärd Eliasson.

 • Forskare från Göteborgs universitet designade bästa hindret

  [2017-02-07] En grupp forskare från Göteborgs universitet kammade hem segern i tävlingen Miljösmart hinder. Hindret, som fått namnet Ecoestrian, består av återvunnet tidningspapper med inblandning av ostron- och musselskal och kommer att stå inne på arenan under Gothenburg Horse Show.

 • Ska studera biologisk mångfald på Kinnekulle

  [2016-12-21] Fyra frågor till forskaren Eva Gustavsson, som har fått anslag för att utreda hur den biologiska mångfalden har förändrats på Kinnekulle från 1700-talet till idag.

 • Framstående kulturvetare blir ny hedersdoktor

  [2016-12-09] Professor Nancy Odegaard är framstående konservator och pedagog vid Drachman Institute, University of Arizona. Hon utnämns nu till ny hedersdoktor vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Linda Fröberg|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?