• Bilden av det förgångna utmanas

[2015-03-16] Fem frågor... ...till kulturvårdaren Jonathan Westin vid Göteborgs universitet, som arrangerar en internationell konferens på Lindholmen 19-21 mars. Konferensen fokuserar på historieförmedling i bland annat film, dataspel och litteratur.

• Svenska romers historia lyfts fram i ny bok

[2015-03-10] Under hundratals år har romer levt i Sverige, trots detta är deras historia hittills dåligt belyst. I nya boken Vägskälens kulturarv- kulturarv vid vägskäl träder romerna fram i det svenska kulturlandskapet. - Det här är en viktig dokumentation för att synliggöra romerna och de platser de bott på i Sverige, säger Ingrid Martins Holmberg vid Göteborgs universitet som är redaktör för boken.

• Disputation Leidulf Mydland

[2015-03-10] Leidulf Mydland försvarar den 12 mars avhandlingen "Skolehuset som kulturminne.Lokale verdier og nasjonal kulturminneforvaltning"

• Utlysning av tjänst: Avdelningschef i Mariestad

[2014-12-09] Kulturvård söker ny chef till verksamheten i Mariestad

• Kulturvårdare får guldmedalj för nytt material på världsutställning

[2014-11-25] Jacob Thomas forskare i kulturvård vid Göteborgs universitet har vunnit guldmedalj på världsutställningen, Bryssel Innova 2014, för uppfinningar, forskning och ny teknik.

• Forskar om kulturmiljö och kulturarv

[2014-11-18] Tre frågor till Krister Olsson, som antagits som oavlönad docent i kulturvård vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

• Kulturhistorisk värdering - årets kulturuppsats

[2014-11-13] Dik-förbundet tilldelar Magnus Haglund, fd Kulturvårdsstudent, årets uppsatsstipendium

• Offentlig konst - seminarium och boksläpp

[2014-09-24] Välkommen till seminarium och boksläpp på Skissernas Museum i Lund, måndag 13 oktober 2014 kl. 10-16.

• Lieslåtter lockade när Universitetparken invigdes

[2014-09-10] Lietävlingen var en av de aktiviteter som drog många besökare när Universitetsparken i Mariestad invigdes den 6 september.

• Gästforskare på Kulturvård

[2014-09-02] Gästforskare vid Institutionen för kulturvård under september

• Landsbygdens landskap i fokus vid konferens i Göteborg och Mariestad

[2014-09-01] The 26th session of the Permanent European Conference for the Study of the Rural Landscape (PECSRL 2014), arrangeras av Göteborgs universitet 8-12 september. 250 landskapsforskare från mer än 30 länder samlas för att presentera och diskutera den senaste forskningen om den europeiska landsbygden, dess historia och framtid.

• Nu invigs Universitetsparken i Mariestad

[2014-09-01] Nybyggt trädgårdsmästeri och murhus, trädgårdsrum och picknickpark, allt blir del av Universitetsparken som invigs i Mariestad den 6 september. Parken vänder sig till alla och är ett resultat av samarbetet mellan Göteborgs universitet och Mariestads kommun.

• Minnesord över Kent Åberg

[2014-07-07] Vår vän och kollega Kent Åberg har avlidit efter en längre tids sjukdom.

• Ny bok om naturens roll i människors vardag

[2014-07-02] Nyutkomna boken Naturen för mig handlar om hur människor förhåller sig till naturen idag. En av två huvudredaktörer är Katarina Saltzman, forskare vid Göteborgs universitet.

• Världens första hantverksdoktor

[2014-07-01] Ulrik Hjort Lassen visar med sin avhandling i kulturvård om stolpverksteknik att hantverk handlar om kunskap på hög intellektuell nivå.