Aktuellt på Institutionen för kulturvård

• Byggnadsvårdens konvent 2017

[2017-08-22] I slutet av september arrangeras 3:e upplagan av Byggnadsvårdens konvent i Mariestad. Över 450 hantverkare, antikvarier, arkitekter, planerare och forskare förväntas delta på denna festivalliknande träff och ta del av en mängd workshops och föreläsningar.

• Dokumentation ger stöd för kunskapsförmedling om växtförökning

[2017-06-20] Kunskap i hur växter förökas bevaras genom att den praktiseras, men när praktiken minskar begränsas kunskapsförmedlingen. Dokumentation kan då fungera som ett stöd för att förmedla förökningserfarenheter, konstateras i en ny avhandling från Göteborgs universitet.

• Pris till kulturvårdare

[2017-06-01] Jan Rosvall och Nanne Engelbrektsson, som grundade institutionen för kulturvård år 1978 har fått Nordiska konservatorförbundets utmärkelse Bevare mig väl!

• Annika Ekdahl och Tandong Yao utsedda till hedersdoktorer

[2017-04-21] Textilkonstnären Annika Ekdahl och klimatforskaren Tandong Yao har utsetts till hedersdoktorer vid Naturvetenskapliga fakulteten.